Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
HLTsamen
segment
Overheid
blog & cases
HLTsamen is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Deze drie gemeenten trekken gezamenlijk op in de noodopvang van Oekraïense ontheemden. Suzanne is als projectleider verantwoordelijk voor de overkoepelende organisatie en meerdere deelprojecten. Zij legt bestuurlijke verantwoording af aan de drie burgermeesters van deze afzonderlijke gemeentes en de betrokken externe partijen zoals Veiligheidsregio’s en het Rijk.

Ondanks verwoede pogingen, blijft het ontzettend lastig om ons voor te bereiden op de volgende crisis. Niet vreemd ook, gezien de opvolging van crisis op crisis. COVID-19, oorlog in Oekraïne, de migratieopgave, wooncrisis en vergeet de klimaat- en stikstofcrisis niet. Iedere situatie brengt een uitdaging.

Toen ik startte als projectleider bij HLTsamen werd mij al gauw duidelijk hoe de vork in de steel zat. Hoe graag iedereen ook wilde, het proces verliep moeizaam. Taken en verantwoordelijkheden stapelden bovenop reguliere werkzaamheden. Het ontbrak aan de capaciteit om écht ruimte te maken, om vorm te geven aan de toekomst. Samen met Jochem heb ik mij daarom vooral gericht op het opbouwen van de projectorganisatie en het praktisch invullen ervan. Door richting te geven en processen in te richten wist men elkaar te vinden, zowel op bestuurlijk als uitvoerend vlak.

Met focus op de basisbehoeften leverden wij bijdragen waar hoge nood naar was. Al bleken de door ons opgezette banenmarkt of een nieuwe opvanglocatie organisatorisch meer haken en ogen te hebben dan van tevoren gedacht, we hielden ons gezamenlijke doel voor ogen. Als schakel tussen HLTsamen en alle betrokken instanties lag ieder vraagstuk op onze werktafel. Een flinke uitdaging, maar daar draaien wij binnen Arlande onze handen niet voor om. Het zet je op scherp wat je als mens allemaal nodig hebt, en wat voor ons soms o zo standaard is.

Suzanne Jongerius Namens Arlande actief als projectleider bij HLTsamen
Achtergrond patroon
Wil je sparren over een vergelijkbaar vraagstuk?
Neem dan contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Bij dit artikel kan geen gerelateerde auteur gevonden worden.
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Innovatie in asset- en onderhoudsmanagement door digitale proces- en ketenoptimalisatie
lees verder
Case
KNAW klaar voor vaste teamleider door focus en inzicht in processen
lees verder
Case
HLTsamen: Van crisisorganisatie naar stabiele projectorganisatie
lees verder
Case
CROW introduceert Agile werken
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Overheid
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.