Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
Hogeschool van Amsterdam
MARKTsegment
Onderwijs
blog & cases
De Hogeschool van Amsterdam is al jaren het instituut in het hoger onderwijs van Amsterdam. Met zo’n instroom van 12.000 studenten elk jaar vindt de HvA het belangrijk om continu te blijven innoveren in haar studieaanbod. De opleidingen Pabo en ALO zijn al jaren een onmisbaar onderdeel van de hogeschool, maar waarom niet de krachten van deze 2 opleidingen bundelen?

Implementatie en succes

Het aanbieden van een nieuwe opleidingsvariant  gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Tijdens de implementatiefase was Ivo dan ook het aanspreekpunt voor logistieke vraagstukken. Als er bijvoorbeeld een puzzel gelegd moest worden over het rooster, zat Ivo met de roostercoördinatoren om de tafel om dit op te lossen. Ivo was daarbij de verbinder en aanspreekpunt voor management van de twee opleidingen waar het om de logistieke vraagstukken ging. De opleidingsvariant Pabo-ALO spreekt tot de verbeelding van aspirant studenten en is van start gegaan met twee volle klassen - 1 meer dan verwacht.  

"Het was een uitdaging om de diverse logistieke processen van beide disciplines samen te brengen in één samenhangend programma, maar met een gemotiveerd team kom je een heel eind. Ik ben trots op de bijdrage die we als team hebben kunnen leveren aan de HvA en nog belangrijker, aan de studenten die nu deze beide opleidingen kunnen volgen."

- Ivo Duifhuizen - projectleider logistiek bij Arlande

Zorgen voor een goede overdracht

Na de succesvolle lancering zorgde Ivo voor een gestructureerde overdracht aan de lijnorganisatie. Hij maakte uitgebreide overdrachtsdocumenten en organiseerde meetings zodat de kennis en learnings van het project niet verloren zouden gaan bij overdracht. De procesbegeleiders vanuit de PABO en de ALO nemen het stokje over en zorgen voor de continuïteit van de nieuwe opleidingsvariant.

Achtergrond patroon
Wil je samenwerken met Ivo?
Neem contact op met Rieks
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Ivo Duifhuizen

Ivo is een bevlogen projectmanager die met zijn analytische vermogen, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen een goed resultaat kan neerzetten bij complexe vraagstukken.

bekijk pagina
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Duidelijke rolverdeling zorgt voor effectieve bestuursondersteuning bij de HvA
lees verder
Case
Helder overzicht biedt Hoornbeeck College inzicht in Informatievoorziening
lees verder
Case
Aan de slag als Interim Teammanager Algemene Ondersteuning bij ROC Zadkine
lees verder
Case
Cito professionaliseert door in te zetten op gestructureerd projectmanagement
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Onderwijs
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.