Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
expertises

Gedragsverandering activeren

expertises

Hoe helder jouw veranderkoers ook is, zonder erkenning van de benodigde verandering in gedrag kom je nergens. Elke organisatie wil voorop lopen. Wendbaar inspelen op de markt, de klantvraag en interne ontwikkelingen. We gooien er maar even een cliché in: verandering is mensenwerk. Naast de implementatie van nieuwe processen en tools, is leiderschap nodig die om de harde en zachte kanten van jouw verandertraject met elkaar verbindt om jouw organisatie in beweging te krijgen. Echte verandering speelt zich af op het snijvlak van strategie, uitvoering én gedrag.

Gedragsverandering is maatwerk

Veranderingen en implementaties van nieuwe werkwijzen lopen vast als we elkaar niet (meer) begrijpen. Hoe vaak zijn er binnen jouw organisatie al grote investeringen gedaan in een applicatie die efficiëntie teweeg zou brengen, om vervolgens te concluderen dat niemand er mee werkt? Is daarmee de applicatie niet goed of is de verandering in gedrag onvoldoende gestuurd? De ervaring leert dat dit vaak komt door een disbalans tussen de harde en de zachte kanten in veranderprocessen.

Om beweging te krijgen, is een helicopterview nodig. Vanuit daar ontdekken we kansen die tot gedragsverandering leiden. Is het weerstand? Onwetendheid? Of heeft het management een aantal essentiële stappen overgeslagen? De oplossing voor jouw organisatie kan gevonden worden in bijvoorbeeld cultuur, leiderschap, motivatie of de juiste mensen op de juiste plek. Zoals je ziet, elke verandering is maatwerk.

Vanuit een analyse van de organisatiedynamiek, onderstromen binnen de organisatie en het onbenut potentieel geeft Arlande inzicht in de behoeften. De uitkomsten daarvan bieden sturing aan de verschillende rollen en onderdelen. Samen met jou stellen we vast wat er nodig is, zodat jouw teams de draai kunnen maken.

Inzicht in dynamiek, gedrag en systematiek

Wat zorgt ervoor dat jouw organisatie in beweging komt? Hoe laat jij medewerkers afdeling overstijgend samenwerken om doelen te bereiken? Wat staat je te doen om verandering te realiseren?

Het vormgeven en implementeren van processen en werkwijzen rondom een verandertraject vraagt om bewuste keuzes. Daarvoor zijn intern overleg, afstemming en interventies nodig. Stap voor stap bouwen we gezamenlijk aan de samenhang tussen mens en organisatie. Op rollen, verantwoordelijkheden én directieniveau.

“Verandering valt of staat bij de mensen die het starten, realiseren en continueren.”

De verandermanagers van Arlande dompelen zich onder in jouw organisatie en krijgen inzicht in de dynamiek, gedrag en systematiek. Door naar elkaar te luisteren en soms simpelweg even uit te zoomen. Want wat gebeurt er nou écht?

Gedragsverandering activeren is het stimuleren van beweging in de juiste richting.

De beste mensen op de juiste plek

Op basis van kennis, ervaring en kijkend naar ieders competenties vormen we jouw ambassadeurs. Stuk voor stuk verbonden aan een unieke taak of doel.

Integrale aanpak

Alles binnen een organisatie is met elkaar verbonden. Onze aanpak heeft oog voor het geheel. Wij spreken de taal van jouw organisatie en weten wat er nodig is om resultaat te realiseren.

Zelfreflectie

Het doorgronden van een probleem betekent niet het uitstorten van de oplossing. Wij begeleiden je bij het in- en uitzoomen, reflecteren en benoemen voor- en nadelen.

Organisatie dynamiek

Wat zorgt voor een optimale dynamiek? En hoe is die dynamiek te beïnvloeden? Wij zijn experts in interventies en begeleiden graag groepen naar een hoger volwassenheidsniveau.

Analyse

We besteden veel aandacht aan de ‘voorkant’ van onze samenwerking. Door analyse kunnen we het verandervermogen in kaart brengen en weten we draagvlak binnen jouw organisatie te creëren.

Hands-on aanpak

Niet alleen het wat, maar vooral ook het hoe. Wij maken de doorvertaling van strategie naar resultaat en boeken kort-cyclisch successen.

Kennis van Arlande

Iedere activering van gedrag is anders, ongrijpbaar zelfs soms. Meebewegen, inspelen op ontwikkelingen en continue verbeteren zijn de pijlers om succes te behalen. Wij helpen je structureel op weg en bieden je de middelen om voorop te blijven lopen. Zo bereid jij je vandaag alvast voor op morgen.

Traineeships

Events & Agenda

Durf verandering te activeren

Wij komen niet enkel met adviezen, maar kunnen jouw gedragsactivering begeleiden en borgen wanneer dat nodig is. We nemen het stuur (tijdelijk) over als het moet, maar zorgen er liever voor dat jij de mogelijkheden en ondersteuning krijgt om zelf om te keren. Wij helpen organisaties om zichzelf verder te verdiepen. Zodat je ons een volgende keer minder snel nodig hebt.

Benieuwd hoe wij verandering weten te activeren?
Neem contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Dit vind je misschien ook interessant
Onze aanpak zorgt dat jouw organisatie zo snel mogelijk verder kan. Benieuwd naar de ervaringen van hen die jou al voor zijn gegaan? Bekijk dan eens onderstaande cases en ontdek onze gezamenlijk behaalde successen.
No items found.