Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
expertises

Agility

expertises

De Agile manier van werken is een concept waardoor de uitvoering van processen efficiënter en sneller gaat. Laten we direct maar duidelijk zijn: wij zien Agile als een middel en niet als een doel op zich. Het is een werkwijze die ontwikkeld is met een duidelijk doel voor ogen: waarde creatie voor jouw klant. Met dit scherp op het netvlies, ben je efficiënter, is er een kortere time-to-market en ontwikkel je je producten en diensten niet alleen sneller, maar ook beter. Dit vergt vaak een andere manier van denken én doen. En ja, dat kan leiden tot een andere manier van organiseren.

Door het gebrek aan grip op externe partijen, lopen organisaties achter de feiten aan

Onduidelijke rollen, onvoldoende kwaliteit. Een gebrek aan capaciteit, te hoge werkdruk of onvoldoende grip. Het zijn stuk voor stuk wakkerliggers binnen diverse organisaties, blijkt uitgesprekken met onze klanten en Arlande collega’s. Ongeacht jouw organisatiestructuur en -besturing is het van belang om individuen, teams en afdelingen kaders te geven. Kaders waar vanuit zij output kunnen leveren en die zij bovendien in het grotere geheel kunnen zien. Door op organisatieniveau te kaderen worden rolduidelijkhedenen bijbehorende verantwoordelijkheden voor iedereen helder. Ook de samenwerking met andere organisaties kan ervoor zorgen dat rollen en verantwoordelijkheden onduidelijk zijn. Welke organisatie is waarvoor verantwoordelijk? Wat zijn de afhankelijkheden? Wie is financieel plichtig en wat mag je van elkaar verwachten?

Herken je deze wakkerliggers?

Ben je benieuwd op welke wijze Arlande duiding geeft aan de wakkerliggers en haar signalen, hoe wij samen met en voor onze klanten bouwen naar een toekomstbestendige organisatie en waar wij dit hebben gedaan? Lees dan gauw verder!

Capaciteitsgebrek

De krapte op de arbeidsmarkt is het afgelopen anderhalf jaar fors opgelopen en strekt zich inmiddels uit over bijna alle beroepen. Het kost organisaties veel moeite om talent (blijvend) aan hen te binden, terwijl teams en afdelingen kampen met capaciteitsgebrek.

Te hoge werkdruk

Crisis na crisis maakt organisaties moe. Door bovengenoemde problemen rondom werknemers capaciteit komen deze crises vaak bovenop reguliere werkzaamheden te liggen, waardoor medewerkers overlopen. Het ontbreekt veelal aan een duidelijke visie en strategie, aan een toekomstbeeld. Werkweken bestaan in dit geval uit ‘brandjes blussen’, in plaats van opbouwend en lange-termijn-werkend. Externe inhuur van personeel, waar vaak op terug wordt gevallen, lost dit probleem deels en enkel tijdelijk op. Inwerken kost tijd, geld en energie.

Gebrek aan grip

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Als organisatie wil jij daar graag op in kunnen spelen. Dit vraagt veel van het verandervermogen van jouw medewerkers, afdeling of bedrijf. Medewerkers hebben bovendien het gevoel altijd druk te zijn, verliezen grip op hun agenda en workload. Ze voelen dat ze tekortschieten, maar kunnen feitelijk niet anders. De te hoge werkdruk zorgt voor stress en een uitzichtloze situatie. Hoe krijgen jouw teams weer de regie in handen en rust in hun hoofd?

Onvoldoende kwaliteit

Meten is weten, maar hoe bepaal je de kwaliteit? Zodra een organisatie in haar primaire processen niet kan leveren wat nodig is, ontstaat binnen no time onvoldoende kwaliteit. Vanuit een gebrek aan focus wordt teveel tegelijkertijd opgepakt. Bovendien ligt hier een organisatie breed probleem aan de ondergrond, namelijk de ontwikkeling van alle lagen binnen de organisatie. De grote vraag is dan ook: hoe vertaal je de informatie die je hebt naar data en kennis, om de kwaliteit van jouw organisatie te verhogen én borgen?

“ARLANDE CREËERT FOCUS WAARDOOR NIETTE VEEL EN TEGELIJK WORDT OPGEPAKT.”

Leren vertragen om te kunnen versnellen

Elke organisatie krijgt met wakkerliggers en complexe vraagstukken van doen. Hierdoor wordt er continu beroep gedaan op het adaptief vermogen van jouw medewerkers. Bij het oplossen van deze complexe vraagstukken is het belangrijk om als organisatie de juiste keuzes te maken om resultaat te kunnen boeken.

In cocreatie zorgen wij ervoor dat jouw organisatie leert te vertragen om te kunnen versnellen.Vanuit overzicht, inzicht en focus creëren wij de juiste prioritering die tot deze versnelling leidt. Metals resultaat: kortcyclische processen, toename van werkplezier en een lerende organisatie.

Aan het einde van onze nauwe samenwerking is jouw organisatie zelf in staat om op een duurzame manier toekomstige wakkerliggers en andere complexe vraagstukken op te lossen. Zodat jij ook in de toekomst sneller in kunt spelen op continue externe- en interne veranderingen.

Wat leveren wij op, samen met jou

Vanuit inzicht en overzicht vooruit durven en kunnen kijken. Met focus op resultaat de voorsprong behouden. Dát is Arlande. Concreet levert onze aanpak de volgende voordelen op:

Tijd voor Agility?
Bel Rieks
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Dit vindt u misschien ook interessant
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut aliquam justo vel sapien rutrum, non vehicula velit porttitor.