Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
expertises

Business transformatie

expertises

Een transformatie komt vaak voort uit ambitie. De markt verandert en jij ziet kansen om daarop in te spelen. Het komt minstens zo vaak voor dat een transformatie geboren wordt uit brute noodzaak. Bij hoeveel organisaties staat het water aan de lippen, omdat ze toch echt ergens de boot hebben gemist? Ook dan is het een kwestie van de mouwen opstropen en aan de slag met je business: doelgericht en met de juiste mensen om je heen.

Focus op heldere doelen en de neuzen dezelfde kant op

Of je nu bedreigd wordt door concurrentie, of wil excelleren. Een business transformatie begint altijd bij het (h)erkennen van de noodzaak. Het in balans brengen van concrete en abstracte aspecten. Bedrijfsprocessen en -waarden, proposities en klantbeleving. Alle neuzen dezelfde kant op, zodat jouw organisatie een succesvolle verandering realiseert.

Om dat te bereiken is coördinatie, optimale samenwerking, gestructureerde communicatie en begeleiding vereist. Een heldere visie, duidelijk doel, goede positionering en gemotiveerde teams maken beweging mogelijk: een business transformatie, met focus op mens én organisatie.

Je moet de realiteit kunnen accepteren en de huidige omstandigheden kunnen gebruiken om fundamentele veranderingen in het businessmodel aan te brengen, hoe pijnlijk dit ook kan zijn.

Sturing, regie en grip

Hoe formuleer je haalbare doelen? Hoe maak je de juiste keuzes in wat er moet gebeuren? Op basis van wat stel je prioriteiten? Je weet dat er veel op de strategische agenda staat en dat het elkaar allemaal beïnvloed.

Het antwoord is sturing, regie en grip, op een manier die in lijn is met de wijze waarop je dit in de toekomst voorziet. De transformatie begint vandaag - ook al duurt het even voor je bent waar je wil zijn. Wanneer je de touwtjes in handen hebt om de continue stroom van projecten en initiatieven de baas te blijven, krijg je steeds meer lucht en controle. Gedegen analyse, inzicht in budgetten en overzicht op gemaakte afspraken betekent grip op transformeren. Het klinkt zo eenvoudig, alleen blijkt de realiteit weerbarstig. Iedere keuze is bepalend voor het uiteindelijke succes. Helder hebben wat je doet en waarom je het doet, is de basis. Arlande helpt je met deze exercitie.

“Een transformerende organisatie is een lerende organisatie.”

Om grip te krijgen en te houden op het continue proces van veranderen, hebben we een unieke manier ontwikkeld om jou hierbij te ondersteunen. Op basis van de strategische uitgangspunten van jouw organisatie maken we een vertaling naar een plan en organiseren we dit. Zo maken we de vertaalslag van strategie naar uitvoering. Arlande brengt de basis op orde, zodat jouw organisatie het incasseringsvermogen heeft voor alle veranderingen die de komende jaren op je af gaan komen.

Het leggen van dit fundament doen we samen door het realiseren van samenhang en op basis van samenwerking. Dwars door alle facetten van de organisatie. Onze professionals weten leiding te geven ten tijde van de business transformatie en houden het doel scherp voor ogen: dingen fundamenteel anders doen om antwoord te kunnen (blijven) geven op de klantvraag. Zij zijn in staat om snel verbinding te leggen met medewerkers en te doorgronden welke belangen er spelen. Door aandacht te hebben voor de stijl die het best past in jouw organisatie, zien zij wat er nodig is in positionering en communicatie om de business transformatie te laten slagen.

Arlande werkt graag op basis van duidelijke afspraken: wat gaan we bereiken en wie is waarvoor verantwoordelijk? Stap voor stap werken we samen naar het uiteindelijke resultaat. Van idee naar doen, van doen naar continuering en van continuering naar nieuw idee. Zo blijf je bij en behoud je voorsprong.

Van ambitie, naar resultaat, naar voorsprong

Als jouw organisatie de doelen en strategie heeft opgesteld, kan Arlande samen met jou de stip op de horizon verder invullen en de stappen om daar te komen concreet maken. Op deze manier kunnen we jouw strategie verder lading geven én kunnen we door coördinatie en organisatie vorm geven aan jouw business transformatie. Onze aanpak zorgt voor regievoering en grip. Dit betekent dat we je nogal eens een spiegel voor houden en kritisch kijken naar de uitdagingen waar je voor staat. Zo zetten we samen stappen in goede richting.

Een business transformatie heeft geen start- en eindpunt. Veranderen is een doorlopend proces. Mee bewegen, inspelen op ontwikkelingen, continue verbeteren. Wij helpen je structureel op weg en bieden je de handvatten om voorop te blijven lopen. Zo bereid jij je vandaag alvast voor op morgen.

Benieuwd hoe wij jouw ambitie omzetten naar resultaat?
Neem contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Dit vind je misschien ook interessant
Onze aanpak zorgt dat jouw organisatie zo snel mogelijk verder kan. Benieuwd naar de ervaringen van hen die jou al voor zijn gegaan? Bekijk dan eens onderstaande cases en ontdek onze gezamenlijk behaalde successen.
No items found.