Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
marktsegmenten

Onderwijs

segmente

Een leven lang leren: vroeger een utopie, inmiddels het nieuwe normaal. Onderwijs op afstand: voorheen een illusie, inmiddels realiteit. Om antwoord te geven op behoeftes vanuit de maatschappij is onder andere flexibilisering van het onderwijs nodig. Elk antwoord heeft invloed op docenten, faciliteiten, studenten én systemen.

Om het onderwijs toekomstbestendig, kwalitatief en duurzaam te maken, is het essentieel om te voldoen aan de veranderende marktvraag en de behoeften van studenten en maatschappij. Bij Arlande zien we de oplossing in vier kernthema's die elkaar versterken:

  1. Leven lang leren en kansrijk opleiden, waarbij het bieden van continue ontwikkelingsmogelijkheden centraal staat.
  1. Regie op de veranderingen en een permanente transitie in het onderwijs, om flexibel in te kunnen spelen op de steeds evoluerende omgeving.
  1. Digitalisering en informatievoorziening, waardoor onderwijsinstellingen efficiënter kunnen werken en beter kunnen inspelen op de behoeften van studenten.
  1. Dienstverlening en bedrijfsvoering op orde, om de operationele processen te optimaliseren en zo ruimte te creëren voor innovatie en groei.

Door deze thema's integraal aan te pakken, kunnen we het onderwijs verder ontwikkelen naar een dynamische, adaptieve en toekomstgerichte sector.

Thema 1

Kansrijk opleiden en Leven Lang Ontwikkelen

In een continu veranderende wereld, is het essentieel om niet alleen mee te komen, maar ook relevant te blijven. De overgang van afstuderen naar een leven lang leren heeft een diepgaande impact op zowel het onderwijs als op individuen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals het herzien van het curriculum, het aanpassen van onderwijsteams en het omgaan met financiële en personele vraagstukken. Bij Arlande begrijpen we dat een leven lang leren cruciaal is voor optimale prestaties. We geloven in het integreren van voortdurend geleerde lessen in de context van maatschappij en onderwijs. We zien digitalisering en flexibilisering van het onderwijs niet alleen als een kwestie van technologie, maar als een proces van ontwerp, organisatie en mobilisatie van mensen.

Download onze flyer

In deze flyer over permanente transitie van het onderwijs delen we onze visie en maak je kennis met het team.

Zo helpen we jou deze ambitie te realiseren

Onze STRATEGISCH ADVISEURS ondersteunen besturen en directies bij het uitzetten van de koers, terwijl onze CONSULTANTS, PROJECTLEIDERS en INTERIM MANAGERS teams helpen bij het vertalen van uitdagingen op het gebied van leven lang leren naar concrete initiatieven en resultaten. Samen streven we ernaar om jouw ambitie voor een flexibel en toekomstgericht onderwijs waar te maken.

Thema 2

Van regie op verandering naar permanente transitie

Sta klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan! De roep naar een leven lang ontwikkelen geeft richting aan de transitie in het onderwijs. Bij Arlande helpen we je de regie te nemen en samen bouwen we aan een sterk en toekomstgericht onderwijslandschap. Met onze workshop van 4 uur stellen we een integrale roadmap op, waarin de benodigde aanpassingen helder zijn. Maar het gaat niet alleen om wát er moet gebeuren, ook hoe je deze veranderingen stap voor stap onderzoekt, keuzes maakt en implementeert is van cruciaal belang. Daarom richten we een governance in voor continue besluitvorming en versterken we het eigenaarschap en de communicatie.

Zo helpen we jou deze ambitie te realiseren

Onze PORTFOLIOMANAGERS scheiden hoofd- en bijzaken, terwijl onze PROJECTMANAGERS en VERANDERMANAGERS zorgen voor optimalisatie, innovatie en verbetering. Met onze TRANSFORMATIE LEADS en AGILE COACHES brengen we beweging op gang in organisaties die agile willen werken. Kortom, wij zijn jouw partner in de permanente transitie naar een onderwijsomgeving die klaar is voor de uitdagingen van morgen.

Thema 3

Digitaliseren en informatievoorziening

Met onze innovatieve technologische oplossingen streven we ernaar om de operationele efficiëntie van jouw onderwijsinstelling te verbeteren. Digitalisering van processen resulteert vaak niet alleen in een verbeterde gebruikerservaring, maar ook in kostenbesparingen - een win-win situatie die elke instelling nastreeft. Het succesvol digitaliseren vereist echter een goed functionerende IT-IV infrastructuur, die gelijke tred houdt met de evolutie van bedrijfs- en onderwijsorganisaties, studenten of burgers.

Door te investeren in DIGITALISERING kun je jouw onderwijsinstelling wendbaarder maken, beter inspelen op de behoeften van studenten en klanten, en adequater reageren op regionale eisen. Het is essentieel dat de IT en IV binnen jouw instelling aansluiting behoudt met deze ontwikkelingen. Arlande biedt uitgebreide ervaring en ondersteuning bij het ontwikkelen van een heldere visie op digitalisering en het opstellen van een volledige en gedragen roadmap die aansluit bij de strategische doelen, budgettaire mogelijkheden en organisatorische draagkracht.  

Onze aanpak voor het opstellen van een integrale roadmap omvat vier duidelijke stappen:  

  1. Analyse van huidige situatie  en bepalen ambities
  1. Vertaling van ambities naar concrete prioriteiten en organisatorische vereisten  
  1. Ontwikkeling van een toekomstgerichte visie en strategie
  1. Vaststellen van een gedetailleerde roadmap met een duidelijke uitvoeringsstrategie en regie

Met deze aanpak bieden wij de nodige inzichten en overzicht om een succesvolle digitalisering te realiseren die de kern van jouw onderwijsinstelling versterkt. 

Download onze flyer

Lees in deze flyer over digitaliseren over onze workshop hoe je samen met jouw team op weg gaat naar jouw eigen Integrale Routekaart Informatievoorziening & Digitalisering PO/VO.

Workshop

Op weg naar jouw Integrale Routekaart Informatievoorziening & Digitalisering PO/ VO
Deze workshop vertaalt de huidige en toekomstige uitdagingen en kansen naar een gedragen integrale routekaart ‘Informatievoorziening & Digitalisering PO/VO’, die aansluit bij jouw organisatie. Ontdek hoe je slimmer en in gezamenlijkheid kunt richten op de toekomst. In twee sessie van 4 uur gaan we met max 12 deelnemers aan de slag om deze integrale routekaart vast te stellen.

Thema 4

Dienstverlening en bedrijfsvoering op orde

In het onderwijs, maar zeker in het het Primair en Voortgezet Onderwijs moeten we steeds meer gaan denken in nieuwe soorten oplossingen om de huidige problemen op te lossen:

  • De personeelstekorten zijn voelbaar en worden niet zomaar opgelost.  
  • Hoe kunnen we de beschikbare human resources medewerkers op een andere manier inzetten om onze kinderen toch van goed onderwijs te voorzien?  
  • En hoe richten we onze schoolgebouwen in?  
  • Houden we rekening met gratis kinderopvang, doorgaande leerlijnen of verlengde brugklassen?

Als bestuurder in het primair of voortgezet onderwijs wil je niet (langer) voor verrassingen komen te staan tijdens je dagelijkse werkzaamheden. En je wil ook niet te veel tijd kwijt zijn aan het oplossen van problemen achteraf. Kies daarom voor de workshop Op weg naar jouw Integrale Routekaart Informatievoorziening & Digitalisering.

Arlande achtergrond
Onze cases
Onze aanpak zorgt dat jouw organisatie zo snel mogelijk verder kan. Benieuwd naar de ervaringen van hen die jou al voor zijn gegaan? Bekijk dan eens onderstaande cases en ontdek onze gezamenlijk behaalde successen.
Wil je het onderwijs verder flexibiliseren, innoveren of digitaliseren?
Neem contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755