Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
expertises

Organisatie wendbaarheid

expertises

Een wendbare organisatie is flexibel, kan snel en gecontroleerd inspelen op veranderingen van markt, maatschappij en organisatie. Om tot een wendbare organisatie te komen, zijn er verschillende onderdelen waar je op kan focussen. En ja, al die onderdelen zijn van invloed op elkaar. Met een wendbare organisatie, zorg je voor een optimale sturing in een veranderende omgeving. Zo heb je direct een optimale werking van je organisatie. Wendbaarheid vergt een andere manier van denken, organiseren én doen.

Wendbaar en weerbaar vernieuwen

Soms doe je eerst een stap terug, om uiteindelijk vooruit te komen. Om je wendbaarheid te vergroten, doe je zelfs letterlijk een stap achteruit en gaan we samen met jou terug naar de tekentafel. Het antwoord op verandering, vernieuwing en verbetering vind je in overzicht en inzicht. Waarom doe je wat je doet, hoe kan het anders? Wat wil jouw klant en hoe kan je daaraan blijven voldoen of zelfs verwachtingen overtreffen op het moment dat de behoefte verandert?

Om concrete resultaten te boeken, is de Agile manier van werken een goede optie. Deze werkwijze knipt grote doelen op in behapbare onderdelen, waarvan je bepaalt wat je eerst doet en wat daarna. Kort-cyclisch werken zorgt voor momentum. Door de verantwoordelijkheid voor het resultaat binnen de teams te leggen, zorg je voor de motivatie om het beste na te streven. Een belangrijk facet van kort-cyclisch werken is het doel voor ogen houden: datgene doen wat het meest waarde oplevert voor jouw klant.Deze werkwijze zorgt voor het snel kunnen nemen van besluiten, het efficiënt inrichten van processen, het behouden van een lekker hoog tempo. Logischerwijs zorgt dit ook voor gemotiveerde medewerkers, tevreden klanten en een gezonde organisatie.

"We zorgen voor de balans tussen heldere doelen en een behapbare werkdruk."

Sociale en structurele verandering

Alle ballen in de lucht houden is onmogelijk. Een wendbare organisatie maakt de juiste keuzes en bepaalt - keer op keer - wat je wel en niet doet. Wanneer de markt of jouw klant vraagt om een verandering, is het van belang dat jij en iedereen in jouw organisatie klaar staat om mee te bewegen. Hoe realiseer je dat verandervermogen, bij jezelf en anderen? Dit vraagt om een andere mindset. Dit is ook een basiselement van een lerende organisatie.

Met onze organisatie wendbaarheid aanpak ontdekken we snel waar jouw organisatie als eerste én beste mee geholpen is. Vaak begint het bij de visie en strategie. Waar sta je voor? Waar wil je naar toe? Hoe kom je daar? Hierbij maken we een onderscheid in sociale en structurele dimensies.

Eerst de sociale dimensies. Een wendbare organisatie stelt hoge eisen aan haar medewerkers. Het gaat immers om het slimmer organiseren van de uitvoering in en tussen teams. Hoe stimuleer je dat? Hoe organiseren medewerkers hun eigen werk? Hoe behoudt men focus op de gestelde prioriteiten? Maar ook: welke vorm van leiderschap is passend bij deze manier van werken? En wat vraagt dit van jou als leidinggevende of directie?

Dan de structurele dimensies. Op welke manier is de organisatie ingericht en is dat nog optimaal? Welke vormen van technologie kunnen faciliterend zijn aan de bestaande processen, of zijn er wellicht nieuwe processen nodig?

Wat de start ook is, het is het begin van verandering. De onderlinge samenhang is de basis voor succes.

Verder dan je denkt.

Wendbaarheid is een buzz woord. Elke organisatie dient wendbaar te zijn. Maar hoe dan? Gelukkig ben je vaak al verder dan je denkt. Samen met jou zetten we graag de volgende stap. Wij leveren de denkers en doeners die je daarvoor nodig hebt. Met een multidisciplinair team of een interim functie. Wat ook bij je past: we doen het op een pragmatische en mensgerichte manier. We nemen het stuur (even) over als het moet, maar zorgen er liever voor dat jij de tools krijgt om het zelf te doen. We zorgen voor de balans tussen heldere doelen en een behapbare werkdruk. Met een flinke dosis lef weten wij jouw organisatie wendbaar in te richten en voor te bereiden op de veranderingen van de toekomst.

Stappen maken in de wendbaarheid van jouw organisatie?
Neem contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Dit vindt u misschien ook interessant
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut aliquam justo vel sapien rutrum, non vehicula velit porttitor.
No items found.