Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
expertises

Portfolio sturing

expertises
Organisaties staan onder druk, terwijl medewerkers overlopen door een enorme hoeveelheid projecten en niet (meer) weten te prioriteren. Het management durft niet te kiezen, weet niet welke opties er zijn of maakt simpelweg geen heldere keuzes door focus op verkeerde punten. Er gebeurt teveel tegelijkertijd om overal van op de hoogte te kunnen zijn. Portfolio sturing helpt je om regie te (be)houden op de executie van de gekozen strategie. Zo weet je de juiste keuzes te maken, de juiste dingen te doen op het juiste moment.

Weten waar je staat

Niet kiezen voelt onjuist, het nemen van een verkeerde beslissing evenmin. Door een oplopende werkdruk is het van belang om strategische doelstellingen te vertalen naar concreet resultaat. Hoe weet je dat wat je doet daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt? Hoe neem je de juiste beslissingen? Hoe richt je je op de juiste initiatieven?

Strakke sturing gaat verder dan het naleven van een projectmanagementmethodiek of het inzetten van een goede projectmanager. Het vraagt om een gedegen structuur, om een continue en consistente prioritering. Weten waar je ja of nee tegen zegt, niet enkel een besluit vormen op basis van een budgettering. Stakeholders verwachten dat het management investeringen en veranderingen op een verantwoorde wijze inzetten. Steeds meer willen zij weten waarom welke keuzes worden gemaakt en welke effecten deze besluiten hebben.

Governance als succesfactor

Portfolio sturing biedt continue en consistente selectie, prioritering, budgettering en evaluatie van programma’s, projecten en innovaties binnen jouw organisatie. Het sluit aan bij jouw strategie, voegt maximale waarde toe en zorgt voor de juiste balans in risico’s. Terug naar de kern, met focus op strategische besluitvorming.

In de praktijk leren we je hoe je portfolio sturing zowel effectief als efficiënt kunt maken. De belangrijkste succesfactor voor de implementatie van portfolio sturing is governance. Oftewel: het komen tot (de juiste) strategische besluitvorming. De juiste mensen, op het juiste moment, de juiste strategische beslissingen laten nemen vanuit de juiste informatie. Veel van de door jou te nemen beslissingen hebben daarvoor betrekking op aanvragen, kiezen, bewaken en oogsten.

“Keuzes maken zonder onderliggende strategie vraagt om moeilijkheden.”

Binnen Arlande creëren wij overzicht en inzicht. Wij weten knelpunten en belemmeringen weg te nemen, bundelen ideeën, aanvragen en intakes. Onze professionals bepalen prioriteiten, zorgen voor een juiste balans, planning en monitoren jouw portfolio’s. Wij zoeken naar continue verbetering en halen lering uit eerdere lessons learned. Ook kijken we naar verbeterstappen die passend zijn bij het volwassenheidsniveau van de portfoliosturing, zodat dit goed aan blijft sluiten bij de cultuur van de organisatie.

Onze actieve betrokkenheid, eerlijke en transparante houding zorgen voor comfort in iedere organisatie. Onze portfolio managers zijn voorbereid, aanwezig, stellen vragen en dragen oplossingen aan. Zij werken door conflicten heen, op weg naar het best mogelijk antwoord. Zij wegen moeilijke beslissingen af aan het hogere doel, schakelen van project- naar portfolioweergave, hebben en houden focus op het optimaliseren van jouw toegevoegde waarde. Onze consistente boodschap zorgt voor evenwicht tussen lange en korte termijn behoeften, tussen doel en resultaat.

Portfolio sturing wordt ingezet om de juiste mensen op het juiste moment, de juiste strategische beslissingen te laten nemen met de juiste informatie.

Opsommend brengt portfolio sturing een tiental beoogde voordelen met zich mee. Portfolio sturing:

  1. Verbetert het projectselectieproces;
  2. Geeft een beter zicht op het grotere geheel;
  3. Focust op objectieve zakelijke doelen;
  4. Stelt samenwerking boven concurrentie;
  5. Zorgt voor efficiënter gebruik van middelen;
  6. Borgt nauwkeurige gegevens over projectprestaties;
  7. Garandeert meer tijdige projectleveringen;
  8. Vermindert organisatierisico(‘s);
  9. Optimaliseert geïnformeerde besluitvorming;
  10. Verhoogt de ROI.

Weten waar je over besluit

Arlande levert pragmatische professionals. Doeners en denkers die mee bewegen met datgene wat jouw organisatie tegenkomt. Wij bieden maatwerk begeleiding en een eigen ontwikkelde methodische aanpak. Onze specialisten hebben een ruime ervaring, weten hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden, staan met hun voeten in de klei.

We gaan voor verbetering, verandering en innovatie op een mensgerichte manier. Nemen het stuur (tijdelijk) over als het moet, maar zorgen er liever voor dat jij de mogelijkheden en ondersteuning krijgt om zelf om te keren. We zorgen voor de juiste balans, voor ambities en een behapbare werkdruk. Met een flinke dosis wil én lef weten wij jouw organisatie op portfolioniveau stuurbaar in te richten en voor te bereiden op de toekomst.

Benieuwd hoe portfolio sturing jouw organisatie kan verbeteren?
Neem contact op.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Dit vindt u misschien ook interessant
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut aliquam justo vel sapien rutrum, non vehicula velit porttitor.
No items found.