Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
marktsegmenten

Overheid

segmente

Onze maatschappij staat continu voor veel (in aantal) en complexe opgaven. Slimmer kiezen waar mensen en middelen op ingezet worden. Bepalen wat kan worden geautomatiseerd en processen digitaliseren, zodat burgers meer zelf kunnen doen. Stuk voor stuk zijn ze van grote invloed op de dagelijkse bedrijfsvoering van overheidsinstanties. Onmogelijk oplosbaar? Zeker niet. Door inwoners, bedrijven en professionals samen te laten werken speel je sensitief en wendbaar in op datgene wat er vanuit de maatschappij wordt gevraagd. Maar hoe realiseer je dat?

Verandering: een dans tussen mens en digitalisering

Een voorbeeld: hoe kan digitalisering bijdragen aan de energietransitie of het nijpende woningtekort? Of: hoe kom je binnen het sociaal domein tot nieuwe inzichten uit bestaande informatie? Geloof ons, er kan meer dan je denkt. Door afdelings- en organisatiegrenzen te overstijgen, prioriteiten te stellen, bewuste besluitvorming en regievoering op datgene wat te doen staat. Iedere opgave begint met overzicht en ambitie. Vanuit daar bouw je een stappenplan, van begin tot eind. Digitalisering is toch vooral organiseren!

Natuurlijk, het draait niet alleen om techniek. Digitalisering brengt ook een shift in de inrichting van dienstverlening. Naar burgers, bedrijven, professionals én in interne processen. Online aanvragen en apps moeten worden ingericht, afgestemd en beheerd terwijl ze ook handig, snel en veilig moeten zijn.

Datagedreven werken

Een ideale balans tussen overheid, inwoners en organisatie is al een hele uitdaging op zich. De juiste data halen uit de informatiestromen helpt je hierin onderbouwde beslissingen te nemen. Om beter aan te sluiten op maatschappelijke behoeftes moet je vooruit kunnen én durven kijken. Data begrijpen en doorgronden. Nooit meer achteraf bijsturen, maar toekomstige issues signaleren. Prioriteren waar je op wil focussen. Complexe vraagstukken en verwachtingen groeien immers constant door.

De échte waarde van datagedreven werken vind je in gedegen keuzes en bewuste besluitvorming. In een simpel en werkbare uitvoering, die je kunt aansluiten op jouw strategie. Wat wil je weten, en waarom? Door slim gebruik te maken van verschillende bronnen ontpoppen zinvolle inzichten. Arlande helpt graag bij het organiseren van deze processen. Met verfrissende ideeën wordt data vertaald naar concreet handelen. Zo weet jij wat je ziet, maak je de juiste keuzes en voldoe je aan wet- en regelgeving.

Optimaal inrichten van overheidsprocessen

Onze verandermanagers brengen inzicht in digitalisering en stellen te nemen keuzes ter discussie. Zij ondersteunen overheidsinstellingen door slimmer te kiezen en organiseren. Waar wil je insteken op persoonlijk contact, wat is te automatiseren? Samen met onze programma-, portfolio- en interim managers houden zij overzicht, weten zij te schakelen en zorgen ze ervoor dat de transformatie in goede banen geleid wordt. Door tijdelijk onze zeilen bij te zetten realiseren wij datgene waarmee jij weer jaren verder kunt.

Onze business- en informatieanalisten verzorgen analyses die de basis vormen voor een feilloze en functionele implementatie van data applicaties. Met kennis en kunde van processen en werkwijzen komen zij samen met jou tot nieuwe manieren van werken en borgen zij werkafspraken en (het naleven van) procesaanpassingen. Data verzamelen is één, er daadwerkelijk mee kunnen en leren werken vraagt andere eigenschappen.  

Leiderschap in openbaar bestuur

Van het organiseren van teams tot digitaal werken. Van mensenwerk tot processen zodanig digitaliseren dat burgers zelfredzaam zijn. Iedere maatschappelijke opgave vraagt een andere aanpak. Soms betekent dat herorganiseren of transformeren, op een ander moment zoeken we de samenwerking op.  

Onze portfolio sturing en organisatie analyses bieden inzicht en een concreet actieplan. Liever direct aan de slag onder begeleiding van een professional? Tijdens onze workshops helpen we je op weg én denken we met je mee. We gaan graag het gesprek aan om te horen wat er speelt in jouw organisatie. Opgave gericht werken draait dus om wendbaarheid. Wat voor de ene opgave cruciaal is, blijkt voor een ander überhaupt geen issue.

Arlande achtergrond
Onze cases
Onze aanpak zorgt dat jouw organisatie zo snel mogelijk verder kan. Benieuwd naar de ervaringen van hen die jou al voor zijn gegaan? Bekijk dan eens onderstaande cases en ontdek onze gezamenlijk behaalde successen.
Toe aan een wendbaar openbaar bestuur?
Bel Bernard.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-54768233