Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
Provalu
MARKTsegment
Overheid
blog & cases
Provalu is een sociaal werk- en ontwikkelbedrijf in Voorhout. In opdracht van zeven gemeenten maken zij de waarde van werk mogelijk voor mensen met een al dan niet tijdelijke afstand tot de arbeidsmarkt. Dagelijks werken zij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Met iedereen, voor iedereen.

De stip aan de horizon vertalen naar actie

Wat is er nu nodig om in de toekomst zaken te hebben gerealiseerd? Van een strategisch ontwikkelplan naar implementatie. Binnen zeven maanden zijn 60 van de 170 mensen succesvol doorontwikkeld naar andere afdelingen en/of uitgestroomd naar een reguliere werkgever. Dit betekent veel voor de afdeling.  

Britt; “Voor de mensen zelf was het leuk, spannend of ronduit eng om ander werk te krijgen. Persoonlijke aandacht, begeleiding en vertrouwen vormden de basis van waaruit het team werkte. De mensen die wel op de eigen afdeling bleven werken, merken tevens veel verandering. Al die wisselingen en veranderingen waren spannend, maar uiteindelijk keerde de rust terug. De overgebleven groep was een stuk kleiner, waardoor het overzicht weer terugkwam. Ook hier bleven persoonlijke aandacht en begeleiding de basis.”

Resultaat

“Binnen de processen van de organisatie was veel te doen en soms kwamen we processen tegen waarvan de tijd stil leek te hebben gestaan. Samen met het team zijn stap voor stap zaken onder de loep genomen, verbeteringen doorgevoerd en waar mogelijk gedigitaliseerd. Stukje bij beetje werd het beter. Van klagen naar het gevoel hebben dat er wordt geluisterd en dat dingen worden opgepakt: een groter compliment kan je eigenlijk niet ontvangen.  

Of misschien toch wel. De veelzijdigheid aan situaties die je meemaakt is groots. Tekeningen, woede-uitbarstingen, foto’s van kinderen door trotse ouders, (heel veel) traktaties, weerstand, vriendschapsverzoeken op sociale media en uitnodigingen om bij verjaardagen aanwezig te zijn. Maar ook veel expliciete uitingen van waardering. Dat ze zich gezien voelen, dat ze het gezellig vinden om naar werk te gaan en dat ze blij zijn.

Een onvoorspelbare werkomgeving, ontzettend veel te doen en geen dag hetzelfde: het was een prachtige opdracht. De mensen die werken op de afdeling Verpakken van Provalu zijn goud waard,” concludeert Britt.

Achtergrond patroon
Wil je samenwerken met Britt?
Neem contact op met Rieks
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Britt van Bruggen

Haar achtergrond in zowel psychologie als management & leiderschap maken dat zij continu bezig is met duurzame veranderingen en innovaties die een win-win creëren voor alle partijen.

bekijk pagina
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Duidelijke rolverdeling zorgt voor effectieve bestuursondersteuning bij de HvA
lees verder
Case
Aan de slag als Interim Teammanager Algemene Ondersteuning bij ROC Zadkine
lees verder
Case
Snelle transitie door goede informatievoorziening
lees verder
Case
Digitale transformatie verbetert zorgprocessen
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Overheid
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.