Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
Cito
MARKTsegment
Onderwijs
blog & cases
Cito (Centraal Instituut voor Toets Ontwikkeling) gelooft in een wereld waarin iedereen een eerlijke kans krijgt om zich te ontwikkelen in het onderwijs. Daarom maken zij leren toegankelijk. Zodat jij met vertrouwen je volgende stap kunt zetten. Met een missie om leerprocessen objectief en inzichtelijk te maken, richt Cito zich op het continu verbeteren van haar diensten en interne processen. Zo ook de professionalisering van het projectmanagement.
“Door de inzet en proactieve sturing van Sarai is het project datamigratie afgerond. De documenten staan nu succesvol in de cloud en de netwerkschijven zijn uitgefaseerd. Daarmee kan ICT-beheer de dagelijkse operatie nu verder overnemen.”

Pieta Rozema, Directeur IV/IT Cito

Datamigratie

Naast haar lijnwerkzaamheden als PMO’er, werd Sarai ook gevraagd als projectleider in de projectgroep datamigratie. In deze rol heeft Sarai met haar collega’s de transitie gemaakt om de bestanden van de netwerkschijven naar de cloud te migreren. Sarai was verantwoordelijk voor het uitfaseren van de netwerkschijven en de transitie naar de cloud goed te laten verlopen. Dit project, essentieel voor de modernisering van Cito's IT-infrastructuur, vereiste structuur en projectmatig werken. Sarai stond aan het roer van dit project, waarbij ze de verantwoordelijkheid droeg voor het identificeren van de huidige situatie, het opstellen van een projectplanning, het bewaken van de voortgang en de communicatie naar stakeholders.

Met een echte hands-on aanpak stak Sarai van wal. Ze identificeerde de belangrijkste stappen voor een succesvolle datamigratie, waaronder het in kaart brengen van de huidige data-architectuur en het bepalen van prioriteiten. Sarai werkte nauw samen met IT-specialisten en eindgebruikers om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen op één lijn zaten en begrepen welke stappen ondernomen moesten worden.

“Datamigratie is best een technische uitdaging, maar ondanks mijn niet-technische achtergrond, heb ik door goed te luisteren en door te vragen, samen te vatten, terug te koppelen en bovenal samenwerken, de brug kunnen slaan tussen de technici en de business.”

Sarai Leander, projectleider namens Arlande

Resultaat

De impact van Sarai bij Cito is duidelijk merkbaar. Haar bijdragen hebben geleid tot gestructureerde en doeltreffende regiegroep- en portfolioboardoverleggen, duidelijke templates waar projectleiders mee kunnen werken, en een heldere documentatie van tactische en strategische besluiten. Het heeft ook geleid tot een succesvolle afronding van het datamigratieproject, waardoor Cito een grote stap heeft gezet in de digitalisering van hun bedrijfsvoering.

Achtergrond patroon
Wil je samenwerken met Sarai?
Neem contact op met Rieks
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Sarai Leander

Ik word enthousiast als ik met verschillende partijen samenwerk en er met elkaar naar het eindresultaat wordt gewerkt. Met mijn persoonlijke benadering maak ik het werk eigen en ga ik vol energie en gedrevenheid aan de slag, waarbij ik mijn talenten voor structuur bieden, organiseren en oog voor detail optimaal benut.

bekijk pagina
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Duidelijke rolverdeling zorgt voor effectieve bestuursondersteuning bij de HvA
lees verder
Case
Helder overzicht biedt Hoornbeeck College inzicht in Informatievoorziening
lees verder
Case
Aan de slag als Interim Teammanager Algemene Ondersteuning bij ROC Zadkine
lees verder
Case
Graafschap College start flexibiliseren onderwijs met standaardisatie processen
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Onderwijs
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.