Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
NHL Stenden
segment
Onderwijs
blog & cases
Onderwijs
Door grenzen te verleggen bereik je meer. NHL Stenden daagt haar studenten, medewerkers en partners iedere dag uit hun talenten te ontdekken en versterken. Sinds 2018 bundelen NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool hun krachten. Sindsdien gaan zij gezamenlijk verder als één nieuwe hogeschool: NHL Stenden. Dit opleidingsinstituut biedt binnen 14 academies en met ruim 2.500 medewerkers onderwijs aan circa 25.000 studenten.

Organiseren en structureren

Iedere NHL-academie hanteert haar eigen werkwijze en inrichting van het leer-management systeem Blackboard. Om de overgang en implementatie naar het nieuwe Blackboard Ultra te laten slagen, moest een samenwerkingsstructuur worden ingericht. Aan Arlande is gevraagd om deze implementatie tot een succes te maken en de 1.400 betrokken docenten te trainen in het gebruik van Blackboard Ultra.

“De grootste uitdaging in de implementatie van Blackboard Ultra was het creëren van urgentie onder docenten. Zij waren veelal gewend om dingen te doen op de manier die zij al jaren gebruikten. De bewustwording en urgentiebeleving van deze verandering was daardoor nagenoeg niet aanwezig. Als projectmanager heb ik het team mogen helpen door de behoeften in kaart te brengen. Ik wist mensen mee te krijgen, weerstand weg te nemen, te enthousiasmeren en activeren in gedragsverandering”.

- Jochem Smits, projectmanager bij Arlande

Intensieve samenwerking realiseert verbinding

Het activeren van docenten, zodat zij samen aan de slag gaan met de implementatie van Blackboard Ultra, vroeg om een nauwe samenwerking. Jochem stelde hiervoor met zijn team een projectplan op, waarin hij ruime aandacht had voor het meenemen van docenten in deze verandering. Met kennissessies en trainingen heeft hij docenten wegwijs gemaakt in Blackboard Ultra en lukte het hem om de betrokken medewerkers te activeren.

Hoewel Jochem startte als projectmanager in het leer- en ontwikkelteam, bleek al snel dat de behoefte lag in een meer hands-on aanpak. Gelukkig was Jochem in staat om de vraag achter de vraag te duiden. Ook is hij proactief de behoefte gaan inventariseren binnen verschillende academies. Terwijl het leer- en ontwikkelteam een verbinding realiseerde tussen de verschillende academies, zorgde Jochem dat de voortgang per academie inzichtelijk werd en er een structureel overleg werd gerealiseerd waar van en met elkaar werd geleerd.

Resultaat

Met zijn empathische vermogen heeft Jochem ervoor gezorgd dat de medewerkers van NHL Stenden snel het vertrouwen kregen in de verandering. Hij wist wat er speelde en gaf duidelijk aan wat er volgens hem beter kon, rekening houdend met ieders rol en verantwoordelijkheden. Door de inzet van Arlande heeft NHL Stenden nog dagelijks profijt van het inzicht in de voortgang per academie, mede door het door Jochem opgestelde academie implementatie overzicht.

“Arlande ziet waar het werk blijft liggen en handelt daar proactief naar. Jochem zorgde voor overzicht, nam initiatief en trok taken naar zich toe waarmee hij direct het projectteam ontlast. Hij heeft een resultaat neergezet waar Arlande trots op mag zijn!”

- NHL Stenden
Wil je meer weten over hoe dit project verlopen is en hoe dit binnen jouw onderwijsorganisatie toegepast kan worden?
Neem contact op met Rieks Oosting.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Bij dit artikel kan geen gerelateerde auteur gevonden worden.
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Van fusie naar tevreden teams bij NHL Stenden
lees verder
Case
De digitale transformatie van Cito
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Onderwijs
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.