Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
MBO Digitaal
MARKTsegment
Onderwijs
blog & cases
MBO Digitaal is een platform van de MBO Raad en werkt aan de digitalisering van het mbo-onderwijs. Speciaal hiervoor is het programma Doorpakken op Digitalisering opgericht. Binnen dit programma is één van de belangrijke speerpunten de flexibilisering van onderwijs(logistiek). Om mbo-scholen hierin op weg te helpen is onder leiding van Arlande de handreiking ‘Reisgids Onderwijslogistiek’ vormgegeven.

Na afloop van iedere heisessie valideerde het team de uitkomsten, waarna Kasper dit als input verwerkte in de concept handreiking. De input gebruikte hij ook ter voorbereiding op de volgende heisessie. Zo kwam alle inhoud aan bod en ontstond er een ritme. Het eindresultaat van alle besproken onderwerpen verwerkte Kasper tot één geheel: de uiteindelijke handreiking. Daarbij besteedde hij continu aandacht aan het veranderkundige aspect en verschillende wetenschappelijke theorieën. De definitieve versie is uiteindelijk doorgenomen door alle betrokkenen, waarna hij in september 2022 is gepubliceerd.

Resultaat

“Kasper zijn bijdrage was onmisbaar bij de totstandkoming van ons gedachtegoed. Door zijn werkwijze en inspanningen hebben we gezamenlijk ongestructureerde ideeën doorleeft, uitgewerkt en gevalideerd. Met als eindresultaat: een samenhangende en leesbare handreiking. Als je een visie wil vertalen naar een gestructureerd geheel, dan ben je bij Kasper aan het goede adres”.

MBO Digitaal

De handreiking beschrijft de reis naar flexibel en modulair mbo-onderwijs vanuit onderwijslogistiek perspectief en biedt handvaten voor de daarvoor benodigde organisatie. Deze eerste handreiking helpt mbo-bestuurders (en initiatiefnemers) in heel Nederland en neemt hen mee in het proces om uiteindelijk te komen tot hun beoogde flexibilisering. Met deze handreiking weten mbo-scholen welke onderwerpen er binnen dit thema op de agenda staan en in welke volgorde zij de behandeling hiervan dienen op te pakken. De handreiking ontrafelt de complexiteit van het onderwerp en kent een logische opbouw en gestructureerde volgorde in de vorm van een reis die een mbo-onderwijsinstelling doorloopt. De handreiking biedt bovendien goede aanknopingspunten voor het vervolg en verdere verdiepingen per stap van de reis. Het is daarmee een raamwerk voor nu én voor de toekomst.

Achtergrond patroon
Wil je sparren over een vergelijkbaar onderwerp?
Neem contact op met Rieks Oosting.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Bij dit artikel kan geen gerelateerde auteur gevonden worden.
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Rijnbrink professionaliseert ICT-diensten om bibliotheken nog beter te ondersteunen
lees verder
Case
Duidelijke rolverdeling zorgt voor effectieve bestuursondersteuning bij de HvA
lees verder
Case
Helder overzicht biedt Hoornbeeck College inzicht in Informatievoorziening
lees verder
Case
Aan de slag als Interim Teammanager Algemene Ondersteuning bij ROC Zadkine
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Onderwijs
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.