Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
segment
blog & cases
No items found.
Eind jaren ’80 startte Rieks vanuit militaire dienst met zijn eerste baan als vertegenwoordiger van kopieer- en printsystemen in de grafische sector. Sindsdien is hij actief gebleven in commerciële functies. Wanneer hij 20 jaar geleden aan de slag gaat als werving- en selectieconsultant opent zijn hart voor de people business.
“Mensen maken het verschil. Een goede onderlinge interactie zorgt ervoor of een opdracht slaagt, of niet. Het is de klik die de gunfactor bepaalt”.

Rieks: “Ik ben iemand die mensen bij elkaar brengt. Zowel op zakelijk vlak door onze professionals te matchen aan vraagstukken in bijvoorbeeld de onderwijssector, maar ook op een netwerk- of vriendenborrel fladder ik rond”.

De juiste synergie ontstaat volgens Rieks door niet alleen te kijken naar iemands kunnen, maar ook de cultuur van een organisatie te laten aansluiten bij een persoon. “Mensen maken het verschil. Een goede onderlinge interactie zorgt ervoor of een opdracht slaagt, of niet. Het is de klik die de gunfactor bepaalt”. Door verrassende vragen te stellen weet hij vertrouwen te wekken. “Ik werk niet als harde salesmanager, maar bouw op lange termijn aan relaties. Ik ben een gever. Het gaat mij erom dat je elkaar begrijpt.”

Binnen Arlande is hij van mening de mooiste baan te bekleden. “Ik heb alle ruimte en vrijheid. Om te doen wat goed is voor onze klanten, onze mensen en voor mijzelf. Als ik de ruimte krijg om te doen wat ik leuk vind, ben ik je man”. In zijn vrije tijd doet hij dat ook zo: hij bedenkt het liefste spontaan waar hij behoefte aan heeft.

Als liefhebber van de natuur ontspant hij door op zijn mountainbike of racefiets te stappen, een flinke wandeling met zijn honden te maken, te gaan skiën of genieten van een dagje wellness. Ook op de Harley kun je hem geregeld in Friesland tegenkomen. Vanuit zijn thuiskantoor al uitkijkend op de Waddenzee ervaart hij de rust en vrijheid, voelt hij zich volledig zichzelf. “Ik doe mij niet anders voor en houd ervan om samen resultaat te bereiken. Daarbij gaat het mij erom dat ik mijn eigen pad kan bewandelen, in actie te komen op het moment dat het voor mij ook past”.

Achtergrond patroon
bekijk profiel
Of bel direct op
Over de auteur(s)
Bij dit artikel kan geen gerelateerde auteur gevonden worden.
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Er zijn nog geen artikelen gevonden.
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.
Er zijn nog geen artikelen gevonden.
bekijk ook alle interviews & blogs