Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
segment
blog & cases
No items found.
Je droom waarmaken, wie wil dat nou niet? Business Consultant Kasper Nobel droomde van een avontuur in het buitenland en vertrok samen met zijn vrouw naar Tanzania. Samen werken zij voor een regionaal ziekenhuis. Kasper werkt daarnaast (nog steeds) voor Arlande, maar nu volledig op afstand. Samenwerken kent geen grenzen! In deze blog geeft hij je een glimp van hoe het is om te werken aan digitalisering en productontwikkeling in een tropische omgeving.

Zo start mijn werkdag in Kabanga Village, Tanzania

Al vroeg in ochtend word ik wakker door de inmiddels bekende geluiden die ik elke ochtend hoor. Om 05:30 uur de oproep voor het ochtendgebed van de moskee, om stipt 06:00 uur de bellen van de kerk en om 07:00 uur de zware trommels van de basisscholen die in de buurt zitten. Mocht ik alsnog vergeten zijn waar ik ben, dan herinneren de aangename warme ochtendzon en grote palmboom in mijn achtertuin mij er meteen weer aan. Ik ben in Kabanga Village, een klein dorp in Tanzania vlak bij de grens met Burundi en Congo.

Zorg naar hoger niveau tillen

Ik werk hier samen met mijn vrouw in het regionale verwijsziekenhuis. Ik als programmamanager, zij als tropenarts. Samen zetten we ons in om het ziekenhuis naar een hoger niveau te brengen. Maar vandaag niet, want vandaag is het woensdag en dat is een Arlande dag.

Van externe naar interne consultancy

Bij Arlande ben ik sinds een half jaar van consultancy bij klanten naar interne werkzaamheden geswitcht om mijn Tanzania avontuur vorm te kunnen geven. Ik houd mij met name bezig met interne digitaliseringsvraagstukken en productontwikkeling (flexibilisering) voor de onderwijsmarkt.

Arlande en Bostec migratie en integratie

Mijn Arlande dag is eigenlijk altijd een hele leuke dag. Er gebeurt namelijk van alles binnen Arlande, waardoor ik veel variatie in mijn werk ken. Recent heeft Arlande Bostec overgenomen en daarom rond ik vandaag mijn voorstel af waarin staat hoe we met de Office migratie en integratie om kunnen gaan. Met andere woorden: hoe gaan we om met interne sites, Teams, document bibliotheken en toegang tot informatie? Het migratiedeel is af, het integratiedeel nog niet. Eerst zorgen we ervoor dat onze nieuwe collega’s fijn aanlanden, daarna gaan we met elkaar in gesprek om te ontdekken hoe we dit het beste kunnen integreren.

Dat is best interessant, want hoe we werken is daarin leidend en niet zozeer de inrichting van onze SharePoint omgeving. Hoe zit ons kennismanagementsysteem in elkaar en op welke manier borgen we ons kwaliteitsmanagement? Hoe delen we onze dienstverlening, gerelateerde producten en eventmanagement met ons netwerk en klanten? Het zijn leuke vragen om voor te bereiden, zodat we straks na het aanlanden van Bostec samen onze weg kunnen vinden.

De tijd schiet vandaag snel voorbij, wat een contradictie is op een plek waar de tijd meer lijkt stil te staan dan in Nederland.

Flexibilisering van het onderwijs

Mijn eerste afspraak in de middag begint zo. Ik pitch straks bij mijn collega John Onion hoe we flexibilisering van het onderwijs kunnen organiseren in een mbo-instelling. Daar zit best veel achter. Drie jaar geleden hebben namelijk onze directeur Paul Vercauteren en onderwijsbranchegroep voorzitter Onno-Hans Noteboom flexibilisering als strategisch thema op de agenda gezet. Daardoor werken we al een paar jaar aan dit thema en hebben we veel kennis over dit onderwerp opgedaan. Zo heb ik vorig jaar samen met MBO Digitaal gewerkt aan een reisgids naar flexibel en modulair onderwijs in het MBO (lees er hier meer over). Ik vind het heel gaaf hoe dit nu allemaal samenkomt in onze Arlande aanpak rondom de flexibilisering van onderwijs(logistiek).

Workshop procesmanagement 

Als afsluiter van de dag komt toch het ziekenhuis tussendoor. Ik geef een workshop over procesmanagement aan het lokale quality improvement team. We gaan samen het primaire proces in beeld brengen: van patiënt binnenkomst, naar behandeling en uiteindelijk het ontslag van de patiënt. Omdat het misschien wat abstract is, ben ik van plan om mezelf als lijdend onderwerp ‘de patiënt’ te gebruiken. Als dat maar goed gaat!

Achtergrond patroon
bekijk profiel
Of bel direct op
Over de auteur(s)
Bij dit artikel kan geen gerelateerde auteur gevonden worden.
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Er zijn nog geen artikelen gevonden.
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.
Er zijn nog geen artikelen gevonden.
bekijk ook alle interviews & blogs