Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
GGD GHOR
MARKTsegment
Overheid, Zorg
blog & cases
GGD GHOR is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Als overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) werkt zij met én voor haar leden. Bovendien is GGD GHOR de verbindende schakel tussen kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke partners.

Organisatie

De GGD GHOR is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Ze vormt de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD ’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR). De GGD GHOR Nederland speelt samen met de GGD’en een cruciale rol in de bestrijding van het coronavirus. Vanuit de GGD GHOR Nederland werd daarvoor een aparte covid19 programmaorganisatie ingericht. De Landelijke Coördinatie Covid19 Bestrijding (LCCB) bestaat uit verschillende programmalijnen, waaronder vaccineren, testen en bron- en contactonderzoek.

Rol en context

Binnen team vaccineren heeft Anne-Maaike de rol vervuld van projectleider IV/IT (informatievoorziening / informatietechnologie); een belangrijke schakel tussen het operationele Team Vaccinatie, de inhoudelijke IV experts en uitvoerende partijen. Zij maakte de vertaling van wensen vanuit de business en burgers naar inhoudelijke IV oplossingen, in afstemming met een grote diversiteit aan interne en externe stakeholders.

Anne-Maaike is iemand die door haar heldere communicatie en gevoel voor structuur mensen mee weet te nemen in wat er moet gebeuren. Haar persoonlijkheid stelt haar in staat om resultaten neer te zetten vanuit natuurlijk leiderschap over diverse teams heen.

De landelijke covid19 crisis vraagt om een continue afstemming tussen partijen onder hoge druk. Snel schakelen vanuit kennis en ervaring was daarmee van groot belang tijdens de landelijke crisisbestrijding. Daarnaast vroeg de continue media-aandacht ook om alertheid. Dit spanningsveld is iets waarin Anne-Maaike goed kan opereren. Haar oog voor detail is daarin niet beperkend, maar stelt haar in staat het relevante mee te nemen en juist in bredere context gedegen resultaten neer te zetten.

Naast de behaalde resultaten in haar projecten heeft Anne-Maaike ook een enorme bijdrage geleverd aan de sfeer en de aanpak in het projectteam en de organisatie. Volgens haar is de kracht van het team gigantisch: “Met het volste vertrouwen in elkaar en de sterke samenwerking worden bergen verzet! Ondanks de druk van diverse stakeholders blijven collega’s positief, er heerst een eindeloze betrokkenheid en vastberadenheid. Prachtig om hier een bijdrage aan te kunnen leveren vanuit mijn projectleidersrol”. Dit komt volledig tot uitdrukking in haar omgang met teamleden en de ondersteuning die ze collega’s biedt.

Eindresultaat

De projecten waar Anne-Maaike verantwoordelijk voor was zijn, ondanks de complexiteit van de organisatie en opdrachten, eigenlijk telkens zonder verstoring of problemen opgeleverd – een groot goed in een organisatie die op elk moment moet kunnen leveren. De sleutels die zij daarbij hanteert zijn oprechte betrokkenheid bij het resultaat en een constante interesse in de mensen om haar heen. Op die manier weet zij vroeg eventuele haperingen te voorkomen en een sfeer te creëren waarin alle teams zich verbonden weten met het resultaat. Daarbij schakelt Anne-Maaike geruisloos in effectieve omgang met mensen op elk niveau; van gedetailleerde uitleg op uitvoeringsniveau tot to-the-point communicatie met de directie.

Achtergrond patroon
Meer weten?
Neem dan contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Anne-Maaike Pluijter

Met mijn verbindende en ondernemende stijl van werken weet ik groepen te enthousiasmeren en motiveren. Samen aan de slag om doelen te vertalen naar praktische toepassing, dat is wat mij energie geeft. Groei realiseren kan alleen als je nieuwe wegen durft te betreden!

bekijk pagina
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Marente - Resultaat gericht innoveren in de VVT vraagt om verbinding
lees verder
Case
Gelre Ziekenhuizen: Patiënt in regierol via eigen gezondheidsomgeving
lees verder
Case
Zuidwester wil samenspel tussen zorgprofessionals, naasten en vrijwilligers laten groeien
lees verder
Case
Woonzorginstelling Het Laar brengt focus aan in ICT-projecten door heidagen
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Overheid, Zorg
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.