Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
klant
GGD GHOR
segment
Overheid, Zorg
blog & cases
Zorg
GGD GHOR is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Als overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) werkt zij met én voor haar leden. Bovendien is GGD GHOR de verbindende schakel tussen kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke partners.

Begin 2020 wordt Nederland getroffen door de COVID-19 pandemie. GGD GHOR Nederland speelt een cruciale rol in de bestrijding van deze pandemie binnen de Nederlandse grenzen. Er wordt een aparte COVID-19 programmaorganisatie ingericht: de Stichting Landelijke Coördinatie COVID-19 Bestrijding (LCCB). Deze organisatie bestaat uit verschillende programmalijnen, waaronder vaccineren, testen en bron- en contactonderzoek. Binnen Team Vaccineren heeft Anne-Maaike de rol vervuld van projectleider IV/IT (informatievoorziening en informatietechnologie), een belangrijke schakel tussen het operationele team vaccinatie, de inhoudelijke IV-experts en uitvoerende business partijen (GGD’en en key-users).

Belangrijke schakel

“Als projectleider was het mijn taak om de vertaling te maken van wensen vanuit de business en burgers, naar praktische optimalisaties en inhoudelijke IV-oplossingen. In de praktijk organiseerde en faciliteerde ik diverse innovatieprojecten, wat betekende dat ik dagelijks afstemming had met een grote diversiteit aan interne en externe stakeholders. Met vertrouwen in elkaar en door een sterke samenwerking zijn bergen verzet! Zo is bijvoorbeeld het burgerportaal waarin (online) vaccinatieafspraken gemaakt konden worden meerdere keren geoptimaliseerd op basis van veranderingen in beleid, nieuwe vaccinatierondes en aangevulde doelgroepen. Ondanks de druk van diverse stakeholders bleven collega’s positief en heerste er een grote betrokken- en vastberadenheid. Ik vond het prettig om hier een bijdrage aan te kunnen leveren vanuit mijn projectleidersrol!”

Anne-Maaike Pluijter, projectleider bij Arlande

Heldere communicatie

De landelijke COVID-19 crisis vraagt om een continue afstemming tussen partijen, en dat onder hoge druk. Snel schakelen vanuit kennis en ervaring was dan ook van groot belang. De belangrijkste uitdaging was het vinden en behouden van een goede balans en prioritering tussen alle verschillende wensen van gebruikers in combinatie met de  druk van landelijke, steeds aangepaste vaccinatiecampagnes die elkaar snel opvolgden. Anne-Maaike communiceert helder en direct. Door haar gevoel voor structuur weet zij mensen mee te nemen in wat er moet gebeuren. Haar capaciteiten zorgen voor concrete resultaten binnen diverse teams.

Ook de continue media aandacht rondom de COVID-19 crisis vroeg om alertheid. Anne-Maaike was goed in staat om te opereren in dit complexe spanningsveld. Haar oog voor detail wist zij op zo een manier in te zetten dat zij juist in bredere context heldere resultaten wist neer te zetten.

Resultaat

“Naast de behaalde resultaten op projectniveau heeft Anne-Maaike een constructieve bijdrage geleverd aan de sfeer en aanpak in het projectteam en de organisatie. Volgens haar is de kracht van het team groots, wat volledig tot uiting komt door haar omgang met teamleden en de ondersteuning die zij collega’s biedt.”

Programma manager IV vaccineren, GGD GHOR (LCCB)

De projecten waar Anne-Maaike verantwoordelijk voor was zijn, ondanks de complexiteit van de organisatie en opdrachten, telkens zonder verstoring of problemen opgeleverd. De sleutels die zij hiervoor hanteerde zijn een sterke onderlinge verbinding, een hoge mate van betrokkenheid bij het resultaat en een constante interesse in de teamdynamiek. Op die manier weet zij vroeg eventuele haperingen te voorkomen en een sfeer te creëren waarin alle teams integraal resultaat weten neer te zetten. Anne-Maaike is scherp op inhoud en resultaat, maar heeft tegelijkertijd oog voor de mensen om haar heen. Ze schakelt in effectieve omgang met mensen op elk niveau: van een gedetailleerde uitleg in de uitvoering tot to-the-point communicatie met de directie.

Organisatie

De GGD GHOR is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Ze vormt de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD ’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR). De GGD GHOR Nederland speelt samen met de GGD’en een cruciale rol in de bestrijding van het coronavirus. Vanuit de GGD GHOR Nederland werd daarvoor een aparte covid19 programmaorganisatie ingericht. De Landelijke Coördinatie Covid19 Bestrijding (LCCB) bestaat uit verschillende programmalijnen, waaronder vaccineren, testen en bron- en contactonderzoek.

Rol en context

Binnen team vaccineren heeft Anne-Maaike de rol vervuld van projectleider IV/IT (informatievoorziening / informatietechnologie); een belangrijke schakel tussen het operationele Team Vaccinatie, de inhoudelijke IV experts en uitvoerende partijen. Zij maakte de vertaling van wensen vanuit de business en burgers naar inhoudelijke IV oplossingen, in afstemming met een grote diversiteit aan interne en externe stakeholders.

Anne-Maaike is iemand die door haar heldere communicatie en gevoel voor structuur mensen mee weet te nemen in wat er moet gebeuren. Haar persoonlijkheid stelt haar in staat om resultaten neer te zetten vanuit natuurlijk leiderschap over diverse teams heen.

De landelijke covid19 crisis vraagt om een continue afstemming tussen partijen onder hoge druk. Snel schakelen vanuit kennis en ervaring was daarmee van groot belang tijdens de landelijke crisisbestrijding. Daarnaast vroeg de continue media-aandacht ook om alertheid. Dit spanningsveld is iets waarin Anne-Maaike goed kan opereren. Haar oog voor detail is daarin niet beperkend, maar stelt haar in staat het relevante mee te nemen en juist in bredere context gedegen resultaten neer te zetten.

Naast de behaalde resultaten in haar projecten heeft Anne-Maaike ook een enorme bijdrage geleverd aan de sfeer en de aanpak in het projectteam en de organisatie. Volgens haar is de kracht van het team gigantisch: “Met het volste vertrouwen in elkaar en de sterke samenwerking worden bergen verzet! Ondanks de druk van diverse stakeholders blijven collega’s positief, er heerst een eindeloze betrokkenheid en vastberadenheid. Prachtig om hier een bijdrage aan te kunnen leveren vanuit mijn projectleidersrol”. Dit komt volledig tot uitdrukking in haar omgang met teamleden en de ondersteuning die ze collega’s biedt.

Eindresultaat

De projecten waar Anne-Maaike verantwoordelijk voor was zijn, ondanks de complexiteit van de organisatie en opdrachten, eigenlijk telkens zonder verstoring of problemen opgeleverd – een groot goed in een organisatie die op elk moment moet kunnen leveren. De sleutels die zij daarbij hanteert zijn oprechte betrokkenheid bij het resultaat en een constante interesse in de mensen om haar heen. Op die manier weet zij vroeg eventuele haperingen te voorkomen en een sfeer te creëren waarin alle teams zich verbonden weten met het resultaat. Daarbij schakelt Anne-Maaike geruisloos in effectieve omgang met mensen op elk niveau; van gedetailleerde uitleg op uitvoeringsniveau tot to-the-point communicatie met de directie.

Meer weten?
Neem dan contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Over de auteur(s)
Anne-Maaike Pluijter

Met mijn verbindende en ondernemende stijl van werken weet ik groepen te enthousiasmeren en motiveren. Samen aan de slag om doelen te vertalen naar praktische toepassing, dat is wat mij energie geeft. Groei realiseren kan alleen als je nieuwe wegen durft te betreden!

bekijk pagina
andere interessante blogs
Nog meer blogs die je misschien interessant vindt: want als je eenmaal begint met lezen is het moeilijk om te stoppen.
Case
Vormgeven van informatiemanagement en de implementatie van portfoliomanagement MUMC+
lees verder
Case
Smart building technology bij het MUMC: op naar de toekomst
lees verder
Case
GGD GHOR de crisis de baas door de juiste digitale middelen
lees verder
Case
Longfonds: op naar een wendbare organisatie
lees verder
bekijk ook alle cases & interviews
lees ook de andere interviews
We zetten stuk voor stuk graag onze collega’s in het zonnetje en laten we zien wie de mens achter de manager is. Want eerlijk is eerlijk: stiekem best wel interessant.
meer cases over
Overheid, Zorg
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.