Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
nieuws
Inspiratie, inzicht en ambitie. Dat zagen we weelderig ontstaan bij de meer dan 400 deelnemers aan de 49e MBO Digitaal conferentie op 7 en 8 maart. Als MBO Digitaal Conferentie partner drukten we vele bekenden uit het onderwijs de hand.

Goede sfeer was zo de basis voor innovatie. Gezamenlijk brainstormen over hoe je leven lang ontwikkelen (LLO) in de praktijk brengt. Hoe je goed georganiseerd onderwijs vormgeeft. En wat er nodig is om digitaal te gaan examineren. De wensen van de mbo’s zijn helder. Wij helpen graag hun ambities te realiseren.  

Samen met het Horizon College gaven we de workshop kansrijk opleiden. Hoe pak je de permanente transitie aan, hoe maak je de vertaalslag van (onderwijs)visie en strategie naar de uitvoering en wat zijn de factoren die van invloed zijn op het succes van deze transitie?  

De deelnemers werden interactief meegenomen op hoe je een permanente transitie vormgeeft. De vragen vanuit de zaal gaven aan hoe belangrijk dit onderwerp is. Want hoe pak je een permanente transitie integraal aan en hoe krijg je deze transitie georganiseerd? Mooi om te zien hoe de deelnemers tijdens de workshop vol inspiratie stroomden.

Daarnaast gaven de OKE BOP-adviseurs, waaronder Lianne de Vries, een demo over de geleerde lessen bij de opstart van een OKE-project en tips over de inrichting van je processen. Wat móet je in kaart hebben als je met OKE wilt starten? En wat is nou een handige volgorde?  

Op basis van ervaringen bij opgestarte instellingen deelden ze een best practise voor de inrichting van werkpakketten. Tenslotte hebben de deelnemers zelf gekeken op welke processtappen de OKE-koppelingen impact zouden hebben bij hun instelling. Met BOP kun je je beleid, organisatie en processen aan de voorkant doordacht integreren met je systeeminrichting.

We kijken nu al uit naar de volgende MBO Digitaal Conferentie op 3 en 4 oktober 2024!

achtergrondpatroon
Wil je meer weten hoe Arlande jouw onderwijsinstelling kan helpen?
Neem contact op met Rieks
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
meest recente artikelen
Persberichten, actualiteiten en aankondigingen uit de Arlande Pressroom.