Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
expertises

Agile werken

expertises
De Agile manier van werken is een concept waardoor de uitvoering van processen efficiënter en sneller gaat. Laten we direct maar duidelijk zijn: wij zien Agile als een middel en niet als een doel op zich. Het is een werkwijze die ontwikkeld is met een duidelijk doel voor ogen: waarde creatie voor jouw klant. Met dit scherp op het netvlies, ben je efficiënter, is er een kortere time-to-market en ontwikkel je je producten en diensten niet alleen sneller, maar ook beter. Dit vergt vaak een andere manier van denken én doen. En ja, dat kan leiden tot een andere manier van organiseren.

Agile = lenig + flexibel

Agile werken is een buzzwoord en zorgt bij sommigen voor een diepe zucht. Laten we er even in duiken. Wat is Agile werken nu eigenlijk?

Agile staat voor wendbaar: lening en flexibel. Zie het als de vernieuwde manier van het werk organiseren. Binnen Agile is er veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Bovendien heerst er een continue wil om te blijven verbeteren. ‘Waarom doen we wat we doen?’. ‘Hoe leidt dat tot meer tevreden klanten?’. Met deze vragen in het achterhoofd, wordt bepaald wat prioriteit heeft. Zo staat de tevredenheid van jouw klant voorop, met goede bedrijfsresultaten tot gevolg. En laten we vooral niet vergeten dat de Agile manier van werken leidt tot gemotiveerde medewerkers! Bezig zijn met wat relevant is en weten waarvoor je het doet. Grip op je werk door duidelijk overzicht en eerst iets afronden voor je het nieuwe opstart. Wie wil dat nu niet?

Agile manier van werken

Wat is echt belangrijk en wat kan nog wel even wachten? Hoe maak je de juiste keuzes met betrekking tot korte- en lange termijn strategie? Hoe leg je de verantwoordelijkheid op de plekken waar de kennis en kunde ligt om daadwerkelijk de goede dingen te doen? Hoe kan je als organisatie op afdelings- en teamniveau beter inspelen op de continue veranderingen?

Veel vragen. En laten wij daar nou net het antwoord op hebben. Onze Agile experts weten als geen ander de vertaling te maken van strategie naar executie, van de vraag naar concrete acties. Inhoud scheiden van proces, voor betere kwaliteit. Niet alleen maar vragen opwerpen, maar ook echt doen. Vanuit een glasheldere ambitie naar een ambitieuze backlog - en aan de slag.

Grote ambities concretiseren

Agile is een containerbegrip waar andere Agility onderdelen onder vallen. Na jouw organisatie te hebben leren kennen, stellen we een plan over de werkvoorraad op (de backlog). Vanuit Scrum geven we richting aan projecten, met Kanban brengen we focus in het dagelijks werk. In sprints van (veelal) vier weken worden grote ambities geconcretiseerd tot behapbare doelen en daaruit volgende taken. De vertaalslag van ‘hoog over’ naar doen - dat is waar we voor staan.

“Vanuit een glasheldere ambitie naar een ambitieuze backlog- en aan de slag.”

Onze professionals zijn in staat om leiding te geven waar het nodig is. We begeleiden de teams naar de Agile manier van werken. Afhankelijk van wat past, bepalen we het middel om dat te doen. De ene keer met trainingen, de andere keer op individuele basis, weer een ander keer middels een combinatie van die twee.

De product owners, agile coaches en scrum masters van Arlande leggen snel verbinding met medewerkers en doorgronden welke belangen er spelen. Door aandacht te hebben voor de stijl die het best past in jouw organisatie, zien zij wat er nodig is in positionering en communicatie om de Agile manier van werken te implementeren. Een van de succesfactoren hierbij is benadrukken wat deze manier van werken oplevert.

Voorop blijven lopen

Afhankelijk van het volwassenheidsniveau van jouw organisatie op het gebied van de Agile manier van werken, starten we met een introductie van de werkwijze. Vanuit de theorie direct naar de praktijk die geldt voor de teams. We bieden begeleiding door de teams te houden aan de structuur die het meest resultaat oplevert. Deze werkwijze is voor sommigen best even wennen in het begin, maar voor je het weet ontdek je hoe leuk het is om zo te werken en snel resultaat te zien.

Verandering is mensenwerk en brengt uitdagingen met zich mee. Samen met jou gaan we deze aan. Zo ontstaan doorlopende dialogen en hechte teams. We werken graag hard en met veel plezier. Wij begeleiden tot daar waar het nodig is, zodat jij de kennis en kunde bezit om verdere stappen te zetten. Zo krijgt jouw organisatie de mogelijkheid om voorop te blijven lopen en bereid jij je vandaag alvast voor op morgen.

Sneller ontwikkelen en kortcyclischer werken als organisatie begint bij een gesprek met Rieks.
Neem contact op.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Dit vindt u misschien ook interessant
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut aliquam justo vel sapien rutrum, non vehicula velit porttitor.
No items found.