Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
rollen

Project- en programmamanager

rollen
Het behalen van (kwalitatief) resultaat bij complexe vraagstukken. Zelfstandig in staat om projecten te initiëren én leiden. Onze project- en programmamanagers leveren dagelijks een bijdrage aan de ontwikkeling van jouw organisatie. En daarmee worden jouw doelen behaald: met doorpakken. Zij zijn organisatie bewust, resultaatgericht, communicatief sterk en commercieel vaardig. Ze hebben kennis en ervaring opgedaan in meerdere projecten of programma’s en zijn zowel op strategisch als tactisch gebied besluitvaardige en inspirerende gesprekspartners. Zij nemen de mensen mee in de veranderingen die nodig zijn, op een manier die bij past bij de organisatie.

Fundamentele basis

Hoe zorg je voor programma’s met duurzaam resultaat? Hoe richt je de coördinatie in van alles wat loopt aan projecten en hoe houd je overzicht en grip? Hoe stuur je bij of bepaal je welke projecten prioriteit hebben? Hoe word je niet telkens weer verrast door ongewenste budget overschrijdingen, uitlopende planningen of niet bepaalde resultaten?

Programma’s en projecten zijn een fundamenteel onderdeel van jouw bedrijfsvoering geworden. Het ontstaan van een (wenselijke) verandering vraagt om prioritering, budgettering en (strategische) doelen in relatie tot andere projecten of programma’s. De werkelijkheid is echter vaak anders. Processen zijn niet altijd helder, resultaten worden niet behaald. Projecten en programma’s eindigen in onze ogen te vaak in een teleurstelling. Dat kan anders.

Doelgericht te werk

Aan de start van ieder project wordt er door onze programma- en projectmanagers tijd besteed aan de vraag achter de vraag. Wat wil je bereiken met het programma, wat is het business doel, wat moet het systeem dat je wil laten ontwikkelen uiteindelijk opleveren? Hoe denk je dat dit project bijdraagt aan procesoptimalisering? Wat verwacht je dat er gebeurt met de teams na lancering van dit nieuwe product?

Op basis van deze uitkomsten wordt door een programmanager de regievoering ingericht. In overleg met interne en externe stakeholders, medewerkers of het projectteam wordt vervolgens de aanpak en organisatie van het project vastgelegd. Daarbij maken wij gebruik van bewezen tools en technieken, ondersteund door best practices vanuit de markt waarin jij opereert.

Zo laten wij jouw organisatie voortvarend en succesvol meebewegen met kansen én bedreigingen

Onze projectmanagers houden zich voornamelijk bezig met het uitvoeren van de resultaten en het aansturen van de uitvoerende taken. Praktijk-, product- of dienstgerichte vraagstukken worden door hen begeleid van begin tot het eind. Binnen gestelde kaders houden zij een scherp oog op tijd, geld, kwaliteit en risico’s. Onze programmamanagers houden overzicht over de totaliteit van de verandering. Ze streven doelen na en staan in nauw contact met stakeholders en directie. Zij sturen projectmanagers aan en laten verschillende projecten en resultaten samenkomen. Onze programma- en projectmanagers kijken naar mens en motivatie en zorgen voor verbinding. Zo laten wij jouw organisatie voortvarend en succesvol meebewegen met kansen én bedreigingen. Wij brengen je steeds een stapje verder en houden zowel projecten en programma’s als het onderliggende proces altijd in control. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de resultaten worden geborgd in de organisatie zodat nieuwe uitdagingen weer opgepakt kunnen worden.

Behoefte aan een resultaatgerichte invulling van verandering?
Neem contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Dit vindt u misschien ook interessant
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut aliquam justo vel sapien rutrum, non vehicula velit porttitor.
No items found.