Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
marktsegmenten

Energietransitie

segmente
De energietransitie bevindt zich in een stroomversnelling. En wij? Wij zitten er middenin. De schade voor mens, milieu en klimaat en uitputting van olie- en gasreserves houd ons dagelijks bezig. De prijzen van stroom en gas vliegen door het dak, fossiele brandstoffen maken plaats voor duurzame energiebronnen.

Maar wat heb je eraan als het energienet overbelast raakt? Welke innovaties zijn passend, hoe houd je rekening met wet- en regelgeving? Verschillende sectoren hebben de uitdaging om te voldoen aan de gestelde klimaatdoelen. Gelukkig bieden waterstof, aardwarmte, windenergie en zonlicht een steeds betere uitkomst om te voldoen aan de gestelde doelen. De grote vraag blijft alleen: hoe maken we de energietransitie werkelijkheid?

Klimaatneutraal in 2050

Wil Nederland aan de gestelde Europese eisen voldoen, dan moeten de handen flink uit de mouwen. Er wordt geworsteld met de complexiteit, verantwoordelijkheden en hoge kosten. Er is behoefte aan handvatten, structuur en regie.

In de praktijk betekent dit intensieve gesprekken, grootschalige onderzoekstrajecten, verschillende partijen met ieders een eigen belang. Projecten en programma’s worden gestart om de doelstelling te behalen. Slagvaardig en doortastend resultaat heeft een hoge prioriteit. Organisaties weten niet waar te starten, of en in hoeverre zij hier actief invulling aan moeten geven. Er is grote behoefte aan competente (project-)managers en consultants die visie, ordening, structuur en leiderschap inbrengen. Hoe realiseren we een snelle kentering in een markt waar onder andere het structurele personeelstekort capaciteitsproblemen oplevert?

Toewerken naar duurzaam resultaat

Het is moeilijk sturen als inzicht ontbreekt. Wij analyseren, adviseren en helpen jou met het organiseren van datgene wat nodig is om ambities om te zetten in duurzaam resultaat. Onze kennis en competenties bieden in elke fase van een energieproject ondersteuning. Van omgevingsmanagement tot projectleiding én -beheersing. Onze managers, consultants en analisten beschikken over de ervaring die jij in ieder project nodig hebt. Voorop blijven lopen verandert zo al snel van nice to have in must have. Met onze aanpak blijft het niet bij een ambitie maar loop je vooruit en behoud je jouw voorsprong.

Impact op mens en organisatie

Het realiseren van een succesvolle transformatie bestaat uit verschillende onderdelen. Onze programma- en portfoliomanagers creëren inzicht, zodat keuzes bewust en op een onderbouwde wijze gemaakt kunnen worden. Vanuit een gezamenlijk bepaalde nulmeting weten we ons vertrekpunt en het uiteindelijke doel. Afhankelijk van de context en urgentie prioriteren we welke stappen het meeste impact veroorzaken. Pas als je begrijpt waarom er wat moet gebeuren, maak je het verschil.

Gelukkig komen wij veel organisaties tegen waar de behoefte tot innovatie groot is. Een integrale aanpak is voorwaardelijk voor succes. Op basis van onderzoek weten we wat werkt, en wat niet. We maken onderscheid tussen accelerators en randvoorwaarden. Bij beiden kan je denken aan activeren, verandermanagement, leiderschap, visie en draagvlak binnen jouw organisatie.

Arlande achtergrond
Zet de eerste stap in jouw transitie.
Bel Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Begeleiden waar het moet, loslaten waar het kan.
Onze aanpak zorgt dat jouw organisatie zo snel mogelijk verder kan. Benieuwd naar de ervaringen van hen die jou al voor zijn gegaan? Bekijk dan eens onderstaande cases en ontdek onze gezamenlijk behaalde successen.
No items found.