Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
nieuws
Op 1 november a.s. organiseert Arlande een Rondetafelconferentie specifiek voor Informatie- en ICT managers in het onderwijs. Vanaf 2014 hebben een aantal Arlande Rondetafelconferenties voor bedrijfsvoering in het MBO en HBO plaatsgevonden. Na evaluatie van deze conferenties kwam de sterke wens naar voren om een aantal specifieke Rondetafelconferenties voor Informatie- en ICT managers in het onderwijs te organiseren.

Op 1 november a.s. organiseert Arlande een Rondetafelconferentie specifiek voor Informatie- en ICT managers in het onderwijs. Vanaf 2014 hebben een aantal Arlande Rondetafelconferenties voor bedrijfsvoering in het MBO en HBO plaatsgevonden. Na evaluatie van deze conferenties kwam de sterke wens naar voren om een aantal specifieke Rondetafelconferenties voor Informatie- en ICT managers in het onderwijs te organiseren. De rol van de Informatie- en ICT manager wordt steeds belangrijker en de druk neemt toe om de onderwijs prestatie te verbeteren. Volop kansen om te benutten maar ook reden tot zorg? Tijdens de conferentie krijgt u concrete handvatten aangereikt die direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Het betreft een besloten bijeenkomst. Neem voor deelname contact op met Rieks Oosting op 06-20735755 of via roosting@arlande.nl

Onderstaand treft u een aantal beoogde onderwerpen aan waarvan we er deze keer drie aan de orde willen stellen. Het is aan u de vraag welke onderwerpen worden behandeld!

Onderstaande onderwerpen worden overwogen:

 • Eigenaarschap en proceseigenaarschap; wat betekent dit, waar moet je rekening mee houden en hoe implementeer je dat dan binnen de organisatie? Welke aanpak en hulpmiddelen kies je hierbij? 
 • De kwaliteit van gegevens; hoe krijg je niet-sexy onderwerpen zoals het fundament voor de informatievoorziening wél over de bühne. Hoe kom je tot een optimale kwaliteit van gegevens en hoe beheer je dit?
 • Onderwijs ondersteuning; veel instellingen overwegen de vervanging van het SIS/Kernregistratie- en Student volgsysteem. Veelal wordt daar direct de (nieuwe) vormgeving van de Elektronische Leeromgeving aan gekoppeld. SIS/KRD-, SVS- en ELO-vraagstukken worden meestal gefragmenteerd en als systeem benaderd. Een optimale systeem inrichting verlangt echter veel meer een benadering vanuit de bovenliggende proces- en beleidsvragen. Hoe adresseer je dit vanuit jouw rol?
 • Architectuur; waarom is dit nodig en hoe maak je gebruik van goede architectuur modellen? Wat zijn de doelen van een architectuurmodel en aan welke eisen moet het model voldoen? 
 • Op welke manier moeten deze modellen je helpen in de communicatie met het onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering? 
 • Digitalisering en innovatie in het onderwijs; is dit een rol van IV, ICT, onderwijs, bedrijfsvoering of van de digitale innovatiemanager? Hoe kan innovatie gestimuleerd, gemanaged en optimaal benut worden?
 • Versnippering van het applicatie landschap; hoe blijf je in control met alle applicaties in de cloud en SaaS oplossingen?

Deze conferentie zal op locatie van Arlande in Baarn plaatsvinden op woensdag 1 november. Als dagvoorzitter zal de heer Rob Knechten, directeur Arlande deze Rondetafelconferentie begeleiden.

Programma:

 • 12:30 uur – Ontvangst incl. broodje
 • 13:00 uur – Introductie onderwerpen
 • 13.15 uur – Eerste sessie Rondetafeldiscussies
 • 14:45 uur – Pauze
 • 15:15 uur – Tweede sessie Rondetafeldiscussies
 • 16.45 uur – Samenvatting, Next Steps en evaluatie
 • 17:00 uur – Borrel met snack
 • 17:30 uur – Einde

Aangezien inschrijving alleen open staat voor genodigden verzoeken wij u middels een reactie naar Rieks Oosting kenbaar te maken of u wilt en kunt deelnemen en welke onderwerpen u zou willen bespreken. Wij zenden u dan te zijner tijd het definitieve programma, de deelnemerslijst en overige informatie. 

achtergrondpatroon
Wil je meer weten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Rieks Oosting:
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
meest recente artikelen
Persberichten, actualiteiten en aankondigingen uit de Arlande Pressroom.