Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
nieuws
Bostec is door de jaren heen veranderd in focus. Waar we ons aanvankelijk hoofdzakelijk hebben gericht op projectmanagement, zijn we geëvolueerd tot consultancybureau waarbij procesoptimalisatie het overkoepelende thema is geworden. Daarnaast zijn de sectoren verbreed: eerst alleen zorg en mobiliteit, vervolgens ook industrie.

Hierbij kan onder andere worden gedacht aan maakbedrijven, machinebouwers en voedingsmiddelenproducenten. We hebben hier proposities voor ontwikkeld. Dit kan je vertalen als een belofte die wij doen aan onze klanten. Met de propositie ‘Datagedreven werken’ richten we ons op het verbeteren van operationele bedrijfsprocessen. Dit doen we vooral in, je verwacht het niet, de procesindustrie. Het optimaliseren van je bedrijfsprocessen, is zo gemakkelijk nog niet. Door middel van betrouwbare data, wordt dit proces vergemakkelijkt. Wij helpen niet alleen met het op orde krijgen van je data, maar ook door de data te interpreteren, keuzes te maken en deze keuzes te implementeren.

Met de propositie ‘Ketenmanagement en logistieke procesoptimalisatie’ helpen we onze klanten met het efficiënt inrichten van productieprocessen op locatie. Hierbij is het belangrijk om continu af te stemmen met klanten en leveranciers van de organisatie, om zo een optimale keten neer te zetten en te behouden. Bij dergelijke vraagstukken, komen vaak digitalisering en digitale transformaties om de hoek kijken. Onze consultants kunnen organisaties hierbij adviseren en ondersteunen. Vergis je niet; dit is een heel divers speelveld waar vaak naar wordt verwezen als Industry 4.0. Denk hierbij aan oplossingen op het gebied van IoT, robotics en andere vormen van automatisering. Het gebruik van data staat bij deze state of the art-oplossingen centraal.  

Een goed voorbeeld van de waarde die data kan opleveren is de opdracht die is gedaan voor DVNutrition. Dit is een bedrijf dat hoogwaardige eiwitten in poedervorm produceert vanuit wei, een bijproduct van kaasbereiding. Die eiwitten worden gebruikt in onder andere de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenbranche, waarbij de eiwitshakes het bekendste product is.

DVNutrition stelde zich ten doel om de productie met 10% op te schroeven, zonder daarvoor grote investeringen te hoeven verrichten in het productieproces. Om dit te realiseren werd door ons een data-analyse uitgevoerd om verschillende knelpunten binnen het productieproces te identificeren. Daarnaast werden de operators en planners voorzien van een tool waarmee ze meer inzicht kregen op de impact van hun handelen. Op deze manier wisten we de beoogde productieverhoging van 10% te verwerkelijken, puur door de slimme inzet van data.

Bostec is een onderdeel van Arlande.

achtergrondpatroon
Meer weten?
Neem dan contact op met Richard
bekijk profiel
Of bel direct op
06-27827151
meest recente artikelen
Persberichten, actualiteiten en aankondigingen uit de Arlande Pressroom.