Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
nieuws
Leven Lang Leren is een bekend thema, flexibilisering van het onderwijs is hiervoor nodig. Hoe pak je dit aan? Welke impact heeft dit op de onderwijslogistiek? In deze workshop worden de uitdagingen en kansen naar een praktische integrale routekaart voor de onderwijsinstelling vertaald.

Doel van de workshop

Het adequaat beantwoorden van de maatschappelijke opgaven is een groot vraagstuk van mbo- en hogere onderwijsinstellingen. In deze workshop gaan wij met jou en jouw collega’s de dialoog aan over inhoud, vormgeven en het intern bespreekbaar maken van de hedendaagse uitdagingen. Daarbij spelen Goed Georganiseerd, Wendbaar en Efficiënt Onderwijs in de volle breedte een cruciale rol. Je wordt zeker geïnspireerd door de doorvertaling van de visie naar strategie in de organisatie en de impact op betrokken afdelingen. Met de resultaten van deze sessie kun je direct aan de slag om de impact op de lerende te vergroten.

Programma

Hoe pak je de transitie van bestaande naar nieuwe organisatie aan? Wat is daarvoor nodig? Het programma is interactief, waarbij kennisdeling en inspiratie voorop staat. We starten met een goede kennismaking, waarbij we in kaart brengen wat de rollen van de deelnemers zijn én welke vragen er in de organisatie leven. Vervolgens werken we die vragen in deelgroepen uit. En beantwoorden we ze gezamenlijk! Zo werken we toe naar een integrale roadmap, waardoor aanpassingen in het benodigde beleid, de organisatieprocessen, systemen & informatie en het gewenste gedrag helder wordt.

Doelgroep

Directie, onderwijsmanagement en programmateams.

Deelnemers

Maximaal 12 deelnemers.

Duur

De workshop duurt 4 uur. Vooraf vindt er een intake plaatst, zodat het programma wordt afgestemd op jouw wensen. Arlande verzorgt de voorbereiding & coördinatie, de workshop en levert de integrale routekaart als resultaat van de workshop.

Locatie

Op de locatie van uw onderwijsinstelling. Een ruimte met beamer is nodig. Arlande verzorgt de materialen voor de workshop.

Resultaat

Na de sessie ontvang je de integrale routekaart en de uitwerkingen, inclusief acties en afspraken. Graag horen we je mening over de workshop én het resultaat in een evaluatiegesprek.

Consultants

Consultant Ard van Diepen en Keten- en Innovatieregisseur Onno-Hans Noteboom.

Kosten workshop

Op aanvraag.

“Via deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken voor de ontzettend waardevolle werksessie. Het was een plezierige en leerzame ervaring! We waren onder de indruk van de professionele wijze waarop jullie de sessie hebben voorbereid en begeleid. Het toont jullie expertise en betrokkenheid. Daarnaast heeft de werksessie ons een breder beeld gegeven van de diverse diensten en mogelijkheden die Arlande biedt. Het is inspirerend om te zien hoe jullie organisatie zich inzet om waarde toe te voegen aan projecten en organisaties”.

Esther Siboni – programmamanager NHL Stenden
“De sessie heeft  de juiste inzichten en handreikingen geleverd en daar zijn we blij mee. Wij gaan verder met de uitwerkingen van de roadmap voor onze projecten zoals de implementatie van het nieuwe SIS ”.

Nova college

“Arlande heeft de afgelopen jaren een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van flexibiliseren in het MBO en de impact op onderwijslogistiek, de daarbij behorende ketenprocessen, het werken in multidisciplinaire teams en het opstellen van een digitale strategie voor onderwijsinstellingen. Voor scholen organiseert Arlande inspirerende werksessie(s) waarin gekeken wordt naar de succesfactoren in relatie tot de ambitie van de instelling, op basis van principes en ingenomen standpunten wordt een soll-situatie beschreven en een eerste aanzet gemaakt voor een integrale roadmap. Deze aanpak is inmiddels bij diverse onderwijsinstellingen in het Middelbaar- en Hogeronderwijs beproefd en succesvol ingezet om de hedendaagse uitdagingen bespreekbaar te maken”.

Rob Vos, Beleidsadviseur & Veranderkundige MBO-Digitaal
achtergrondpatroon
Meer weten?
Neem dan contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
meest recente artikelen
Persberichten, actualiteiten en aankondigingen uit de Arlande Pressroom.