Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
05
October
2023
12.30 – 17.00 uur
Oranjelaan 10
3862 CX
Nijkerk
Verzeker jezelf snel van een plekje!
direct aanmelden
blog & cases
De afgelopen jaren heeft Arlande diverse fysieke en digitale bedrijfsvoering Rondetafelconferenties voor het hoger onderwijs georganiseerd. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd om deelnemers via onderlinge discussies op nieuwe ideeën te brengen, die direct toegepast kunnen worden in de aansturing van een onderwijsinstelling in verandering. Het verbindende kennisnetwerk dat geboden wordt is elke keer voor de deelnemers een belangrijke reden om zijn of haar bijdrage te leveren.

Gastorganisatie

Mede namens Wim van Velzen van de Christelijke Hogeschool Ede en Cees Plug van Inholland nodigen wij je uit voor de rondetafelconferentie op donderdag 5 oktober 2023, die specifiek bestemd is voor Directeuren Bedrijfsvoering in het hoger onderwijs. Om deel te nemen en bijdragen te kunnen leveren is het niet nodig dat je hebt deelgenomen aan één van de voorgaande conferenties.

Aanleiding

Het hoger onderwijs is volop in beweging. Hoge werkdruk, studenten aantallen, Leven Lang Ontwikkelen, bekostiging, certificering, student mobiliteit met focus op specialisatie en kwaliteit en democratische controle zijn actuele onderwerpen. De vraag komt op in hoeverre het hoger onderwijs robuust genoeg is om de toekomstige klappen op te kunnen vangen. Strategieën worden uitgestippeld om de externe ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden:

  • Hoe ontwikkel je de strategie en operationaliseer je deze naar bedrijfsvoering?
  • Vanuit welke scenario’s kan er gedacht worden om tot werkbare oplossingen te komen?
  • Wat kan een wendbare bedrijfsvoering bijdragen aan het operationaliseren van de strategie?

Op deze Rondetafelconferentie worden opnieuw 2 thema’s aan de orde gesteld. Aan de hand van stellingen rondom praktijkcases gaan de deelnemers in twee aparte gespreksrondes op een interactieve manier de dialoog aan.

Onderwerpen

Wendbare bedrijfsvoering;  ‘Objective-Goal-Strategy-Metric‘ model als planning framework
Directeur bedrijfsvoering Wim van Velzen – Christelijke Hogeschool Ede en Rob Knechten – Arlande

Een wendbare bedrijfsvoering is wat je als ondersteunende afdeling wilt bieden. Vanuit strategie worden traditioneel jaarplannen gemaakt met ondersteunende specifieke afdelingsplannen. Hoe kom je vanuit doelensturing tot een meer integraal dienstenplan waardoor bedrijfsvoering meer wendbaar, efficiënt en effectief gaat zijn?

Operationaliseren van de strategie; de rol van een waarde gedreven cultuur
Directeur Informatievoorziening & Technologie Cees Plug – Inholland

Het blijft vaak lastig om de strategie van een instelling te operationaliseren. Het is geen uitdaging om met elkaar het goede gesprek over de kwaliteit van het onderwijs te voeren. Lastiger is het om vanuit waarde ketens te redeneren. Waarde gedreven werken is lastig. Er is niet altijd een financieel perspectief doorgerekend in de losse entiteiten van de organisatie, zeker niet in de hele keten. Hoe creëer je een cultuur van waarde gedreven werken?

Programma

12:30 uur - Ontvangst inclusief lunch
13:00 uur - Welkomstwoord
13:15 uur - Introductie onderwerpen
13:45 uur - 2 rondetafel discussies
16:15 uur - Samenvatting en Next Steps
16:45 uur - Evaluatie
17:00 uur - Einde 

Mis deze kans niet

De toegang is gratis, de lunch wordt verzorgd en je gaat gegarandeerd met nieuwe ideeën naar huis, die kunnen worden uitgewerkt!  

Aanmelden

Schrijf je snel hieronder in, want het aantal plaatsen is beperkt.

direct aanmelden
Vul hieronder je gegevens in om je direct aan te melden. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging. Neem gerust een collega of een andere geïnteresseerde mee. Vul zijn/haar gegevens ook in bij de aanmelding. Kom je alleen dan mag je dit leeg laten.
leuk als je iemand meeneemt! Vul hieronder zijn/haar gegevens in.
* verplicht veld
Bedankt voor je inschrijving voor dit evenement.
Jouw aanmelding is pas definitief als je een bevestiging van ons hebt ontvangen. Wanneer je deze niet hebt ontvangen of wanneer je vragen hebt neem dan telefonisch contact met ons op: 035-6091555 of met onderstaand nummer.

Neem ook eens een kijkje bij onze klantcases. Echt iets waar we trots op zijn.
bekijk klantcases
Er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het nogmaals.
direct aanmelden
Vul hieronder je gegevens in om je direct aan te melden. Je ontvangt een e-mail ter bevestiging.
* verplicht veld
Bedankt voor je inschrijving voor dit evenement.
Jouw aanmelding is pas definitief als je een bevestiging van ons hebt ontvangen. Wanneer je deze niet hebt ontvangen of wanneer je vragen hebt neem dan telefonisch contact met ons op: 035-6091555 of bel Rieks Oosting op 06-20735755.

Neem ook eens een kijkje bij onze klantcases. Echt iets waar we trots op zijn.
bekijk klantcases
Er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het nogmaals.
Blijf op de hoogte
Vul hieronder je gegevens in om op de hoogte te blijven van dit event.
* verplicht veld
Bedankt!
We houden je op de hoogte als er meer informatie bekend wordt over dit event.

Neem ook eens een kijkje bij onze klantcases. Echt iets waar we trots op zijn.
bekijk klantcases
Er is iets mis gegaan bij het versturen. Probeer het nogmaals.
Vragen over dit evenement?
Neem contact op met Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755