Contact

Amanda Bakker: "Iedere opdracht voelt als een nieuwe baan"

Nu al een bepaalde mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid krijgen, die je normaal pas na jarenlange leidinggevende ervaring krijgt: Dat is de reden dat ik voor Arlande heb gekozen. Dit vertrouwen en deze vorm van leren is voor mij het toppunt van ontwikkeling. Waar krijg je deze kans anno 2017 nog? 

De meeste project-, interim- en verandermanagers hebben jarenlange ervaring opgedaan om de functie uit te oefenen die ze nu hebben. Betekent dit echter dat iedereen dit pad moet afleggen? En zijn we dan allemaal pas op latere leeftijd geschikt voor dit vak? Neuro linguïstisch programmeren – beter bekend als NLP – zegt van niet: Een professional kan middels een juiste vorm van communiceren en groot deel van zijn of haar kennis overbrengen op anderen. Dit is tevens de essentie van het Management Development Programma van Arlande: Ontwikkelen door de juiste verhoudingen tussen kennisoverdracht, zelfstandigheid en verantwoordelijkheden. 

Om de circa 9 maanden starten we met een nieuwe opdracht. Een heerlijk nieuwsgierig en verfrissend gevoel om continu nieuwe mensen te blijven ontmoeten en je weer onder te dompelen in een nieuwe organisatie! Door met een frisse blik en enthousiasme te kijken naar je opdracht, ben je – ook al op jongere leeftijd – zeker van toegevoegde waarde voor de organisatie. Zelf merk ik dat ik aan mijn achtergrond in journalistiek (probleemanalyse en communicatie), sociologie (veranderkundige kant van een verandering) en informatiemanagement (vertegenwoordiger van de gebruikersorganisatie als afnemer van de informatievoorziening) in iedere opdracht wel wat hebt. Tevens blijf ik deze gebieden zo ontwikkelen.

Ik proef van verschillende branches en managementgebieden, want: Hoe weet je nou welk ijsje je écht wilt, als je niet eens weet hoe alle ijsjes smaken? Die ruimte krijg je binnen het MD-programma. Je hebt de vastigheid en de ontwikkelmogelijkheden om bij een werkgever te werken, maar krijgt de benodigde afwisseling en uitdagingen in de opdrachten bij de verschillende opdrachtgevers. Deze combinatie zorgt bij mij voor continue, gestructureerde ontwikkeling waarbij ik dus veel proef!

Binnen het MD-programma hebben we gezamenlijke ontwikkeltrajecten, die ervoor zorgen dat we de basis van projectmanagement (denk aan Prince2, e.d.) kennen. Je bent echter zelf verantwoordelijk voor je eigen toekomst en dus ook vrij om zelf opleidingen en trainingen te kiezen die passen bij jouw talenten en bijdragen aan jouw groei. Zo heb ik de opleiding Situationeel Leidinggeven bij Schouten & Nelissen gevolgd en haalde collega Ivo zijn LEAN-belt. Tijdens onze maandelijkse MD-dagen leren we elkaar weer over deze thema’s en krijgen we gastcolleges van seniorcollega’s. Het is fijn om op zo’n dag afstand te nemen van jouw opdracht en te reflecteren. 

Huidige opdracht

Momenteel ben ik bijna een jaar in opdracht bij de gemeente Amsterdam, waarbij ik bijdraag aan mijn eigen stad. Met het project Mobiele Handhaving zorgen we dat alle 500 handhavers hun politietaken op een smartphone middels een nieuwe applicatie op één en dezelfde wijze kunnen uitvoeren. Ik zorg als implementatiemanager hierbij voor de aansturing van de implementatiecoördinatoren, die allen verantwoordelijk zijn voor hun eigen stadsdeel en al het reilen en zeilen waarmee een implementatie te maken krijgt. 
De ervaringen uit mijn vorige opdracht in de jeugdzorg, neem ik weer mee in deze nieuwe opdracht. De afwisseling van de nieuwe opdrachten, de nieuwe mensen en andere culturen houden me scherp en uitgedaagd. 
Na 1,5 jaar MD-programma kan ik zeggen dat er theoretisch gezien zoveel aanpakken zijn die je kunt bestuderen, maar uiteindelijk leer je vooral veel van anderen en exponentieel meer door het meteen zélf te doen. 

Werken voor Arlande

Werken voor Arlande betekent onderdeel zijn van een familie. Voor mij is contact met collega’s een must en ik wil geen nummer zijn. Ik ben bij Arlande volledig op mijn plek, omdat iedereen bij Arlande gezien wordt. Het is een veilige haven voor de medewerkers waarbij we ook persoonlijk bij elkaar betrokken zijn. Onze maandelijkse avondvergaderingen, deelname aan werkgroepen en feestelijke activiteiten van Arlande dragen hieraan bij. Ik krijg energie van de samenwerking in werkgroepen, waarin we onze Arlande-producten en -diensten verder ontwikkelen, maar ook dat ik mag bijdragen aan de strategie van het bedrijf. Een frisse blik van de junior associates wordt net zo zeer gewaardeerd als de visie van meer ervaren associates. Ik raak geïnspireerd van de gepassioneerde en ambitieuze collega’s die bewust en onbewust heel veel kennis overdragen, zonder dat het belerend wordt. 

Kortom

Ik ben iedere dag nog ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen en gegrepen. Er is nog zoveel te leren en weten; ik ben nu al benieuwd waar ik over een half jaar sta!