Contact

Vacansoleil

Vacansoleil

"Met de gedetailleerde, vakkundige en zeer gedisciplineerde wijze waarop Ruud Martin dit project heeft (be)geleid heeft hij indruk gemaakt: projectdeelnemers namen niet slechts hun rol waar dankzij minutieuze opvolging en rapportage, maar voelden zich ook werkelijk betrokken bij en onderdeel van het project. Ruud Martin heeft de belofte van Arlande waar gemaakt." Bart van der Linden - Algemeen Directeur

Beschrijving Organisatie

Vacansoleil is in 1969 in Eindhoven gestart met de verhuur van volledig ingerichte toercaravans op een camping aan de Côte d'Azur. In de afgelopen 48 jaar is het familiebedrijf uitgegroeid tot Europees marktleider in luxe campingvakanties. Vacansoleil heeft een groot en gevarieerd aanbod topcampings met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en met voor elke wens een passende vakantie.

Aanleiding voor de opdracht(en)

De basis is in het derde kwartaal van 2016 gelegd waarbij requirements voor de nieuwe systemen in kaart zijn gebracht en vastgesteld. Het project, eigenlijk een programma, vroeg om sturen op een gedegen planning, duidelijke resultaten in combinatie met Agile werkwijzen. Hiervoor is Ruud Martin van Arlande als algeheel projectmanager aangesteld.

Het doel van de organisatie met deze opdracht (WAAROM is deze opdracht verstrekt)

Vacansoleil heeft voor de systemen de verandering ingezet van boeking centraal naar klant centraal. 
 
Onderhoudbaarheid van de huidige systemen maar vooral het tijdig én slagvaardig kunnen reageren op vernieuwingen voor klanten vraagt om flexibele maar vooral Agile opererende Web en Back Office development teams plus ontwikkelplatformen. Parallel moet ook Iris Parc worden overgezet naar een nieuw Camping Systeem, Core-IP. 

Aanpak organisatie breed om bedrijfsdoelstelling te bereiken (het WAT en HOE van de opdracht)

Het vervangen van het back office systeem naar Coresoleil / Core-IP en het gehele front office systeem Camping Informatie, Zoek en Boek naar en voor klanten zijn de basis voor de veranderingen in het gehele systeem landschap. Daarmee wordt het bestaande systeem (I-Series) vervangen. 
 
Tegelijkertijd wordt PIM (Product Information Management) opgeleverd inclusief koppelingen met Camping Info en Coresoleil en wordt TISS (Travel Industry Solution Suite) aangepast aan Coresoleil en PIM. Management informatie wordt op basis van Qlikview herschreven naar dit nieuwe landschap en benodigde koppelingen naar het financieel systeem en de betaalsystemen worden vernieuwd. 
 
De projectsturing wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de opdrachtgever Theo Wouters en het voltallige Management Team, in nauwe samenwerking met de Projectmanager Ruud Martin van Arlande. Hierbij is gevraagd om heldere aansturing en coaching deelprojectleiders, heldere integrale rapportage aan Management Team en nauwe samenwerking met interne en externe ontwikkelteams. 

Bedrijfsresultaat

Een voor langere tijd, toekomst vast systeemlandschap wat snel en doeltreffend aangepast kan worden aan wensen van de interne organisatie en externe invloeden, die vooral e-commerce gedreven zijn. 
En wat bijdraagt aan een aanzienlijke reductie van de TCO van dit gehele systeemlandschap maar vooral op een Agile manier werkt binnen de ICT organisatie aangestuurd door product owners vanuit de Business.