Contact

Communiqué Rondetafelconferentie voor het MBO - 31 mei 2017

Op woensdag 31 mei 2017 heeft in Groningen een Rondetafelconferentie voor Directeuren en managers Onderwijs en Bedrijfsvoering in het MBO plaatsgevonden. Na eerdere succesvolle lokale rondetafelconferenties voor het MBO vond deze keer de conferentie plaats in het noorden van Nederland waar ook nadrukkelijk Onderwijs bij was uitgenodigd. In de prachtige conferentielocatie ‘het Kasteel’ van het Groningse ROC Noorderpoort kwam een mooie discussie op gang die zorgde voor veel nieuwe inzichten en initiatieven. Arlande organiseert deze Rondetafelconferenties met als doel deelnemers via onderlinge discussies op nieuwe ideeën te brengen die direct toegepast kunnen worden in de aansturing van een onderwijsinstelling. 
 
Voorafgaand aan de Rondetafelconferentie zijn een aantal thema’s en stellingen ingebracht die door de deelnemers zijn voorbereid:
  • IKHS een jaar later;
  • Strategische huisvesting;
  • Professionaliseren docenten en gebruik ICT-middelen.
Wim van de Pol, Lid CvB ROC Noorderpoort Groningen trad op als voorzitter van de Rondetafelconferentie waar onder zijn aansturing in drie ronden van elk een uur over deze onderwerpen en bijbehorende stellingen werd gediscussieerd. Tijdens de bijeenkomst is door een aantal ROC’s in Groningen het idee opgepakt om gezamenlijk vorm te geven aan een aantal keuzedelen.