Contact

WAAROM EEN AGILE TRANSFORMATIE?

WAAROM EEN AGILE TRANSFORMATIE?

Wij laten organisaties excelleren door ze Wendbaar te maken

Een wendbare organisatie is zo flexibel zodat deze snel kan inspelen op de continue externe- en interne veranderingen van tegenwoordig. Arlande creëert deze wendbare organisatie samen met jou via onze moderne Agile Transformatie-aanpak. Wij maken impact door resultaatgericht en doelgericht jouw organisatie wendbaar te maken met een Agile aanpak. Onze ervaring leert dat wanneer we transformatieopdrachten combineren met passie, enthousiasme, Agile werken en organisatorische sensitiviteit, dit de beste garantie is voor duurzame successen. Daarnaast dient binnen de transformatie naar een wendbare organisatie de juiste balans gezocht te worden tussen verandering in sociaal en structuur drivers, zoals Proces, Medewerkers & Motivatie en Besturing.

 

DAAROM CREËREN WIJ SAMEN MET JOU WENDBARE ORGANISATIES.

 

Een wendbare organisatie staat voor:

  • Doelgericht Agile georganiseerd: Agile waar nodig, maar ook niet-Agile waar nodig.
  • Gericht op realisatie van klantwaarde: een optimale klantbeleving en focus voor jouw medewerkers.
  • Georganiseerd rond een doel: een propositie of een opdracht.
  • De ideale werkgever: betrokken medewerkers en een magneet voor nieuw talent.

Transformatie-Aanpak!

Samen creëren wij een wendbare organisatie via onze moderne Transformatie-aanpak. Wij hebben de afgelopen jaren ervaren dat wanneer we onze transformatieopdrachten combineren met passie, enthousiasme, organisatorische sensitiviteit, dit leidt tot de beste garantie voor duurzame successen.

Ontwikkel en focus op de zes drivers

De sleutel naar een wendbare organisatie is de focus op het (door) ontwikkelen van de zes drivers. 

 

Scan Wendbaarheid
Op basis van deze scan inzicht krijgen in de mate van wendbaarheid van jouw organisatie. Vervolgens vaststellen visie op de gewenste organisatie en de ‘why’ van de transformatie.

Opstellen Backlog
Vertalen van de bedrijfsvisie naar concrete veranderingen samengevat in de Backlog.. Deze Backlog visualiseren, opknippen en prioriteren in behapbare brokken.  en in enkele stappen verfijnen van de acties. Tijdens de transformatie is het belangrijk om continue te checken of we nog met de juiste veranderingen bezig zijn.

Besturings Model
Regie en besturing op de Agile transformatie met multidisciplinaire teams. Frequente afstemming over het verdelen van werk naar teams, voortgang en inhoud. Stimuleren en organiseren van betrokkenheid, eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Aan de slag (doen)
Elke sprint datgene opleveren wat het meeste waarde heeft voor de transformatie.

Afsluiten Sprint
De stakeholders / organisatie laten zien wat we opgeleverd hebben.

Contact

Wil je weten hoe Arlande jouw organisatie kan helpen, neem dan contact op met Wouter van Rensen, wvrensen@arlande.nl.

Specialisten

Klik hier voor het CV van: