Contact

Masterclass Portfoliomanagement - individueel en voor managementteams

Masterclass Portfoliomanagement - individueel en voor managementteams

Een leergang in twee trajecten van elk vijf dagdelen, gericht op tactisch en strategisch portfoliomanagement. Helpt je beter in je rol komen door het kennisnemen van best practices en het sparren met elkaar over eigen casuïstiek in de lijn van je persoonlijk leerdoelen.

Werken aan competenties is een van de belangrijkste activiteiten bij het invoeren en verbeteren van portfoliomanagement. Het zijn altijd de mensen die het verschil maken. Dat zit ‘m enerzijds in kennis en vaardigheden, anderzijds in gedrag en karakter. In deze masterclasses maken we verbinding met elk van deze vier facetten, en is er ruimte voor experimenteren, presenteren en feedback genereren.

Leergang voor individuele managers

De theorie lijkt eenvoudig, de toepassing is weerbarstig. De vraag is keer op keer: “Hoe doe je dat nu, hoe krijg je het werkend?” Het vakgebied is dynamisch en heeft inmiddels een breed scala aan facetten. Hoe daar invulling aan te geven leer je in de Masterclass Portfoliomanagement.

Sinds de start van deze masterclass in 2014 zijn er al tientallen managers – verantwoordelijk voor het coördineren en aansturen van een portfolio van veranderinitiatieven, van uiteenlopende organisaties – in opgeleid. De leergang omvat twee trajecten, een tactisch traject en een strategisch traject, van elk vijf dagdelen, waarin deelnemers samen met vakgenoten werken aan theorie en praktijk.

Dick Koen, lead portfoliomanager Ministerie van Defensie en winnaar van de Portfoliomanager Of The Year Award 2018, zei tijdens de prijsuitreiking over de masterclass: “Zonder de dingen die ik in de masterclass PPM van Arlande heb gedaan en geleerd zou project portfolio management binnen Defensie niet de ontwikkeling hebben doorgemaakt, waarvoor we nu de prijs krijgen”.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over opbouw, datums en kosten van de Masterclass Portfoliomanagement, download dan hier de PDF of neem contact met ons op.

Masterclass voor directieteams

Speciaal voor directieteams en managementteams is er een masterclass waarin in één dag de highlights van succesvol portfoliomanagement worden gedeeld. Aandacht voor zowel de harde, blauwe kant als voor de zachte, de menskant van organiseren en managen.

In een intake wordt de situatie en behoefte besproken en wordt het programma op maat samengesteld.