Rabobank: Managed Printing

Situatie en uitdaging

De Rabobank Groep is een in Nederland gewortelde internationale financiële dienstverlener met een coöperatieve grondslag. Arlande heeft een rol gespeeld in het programma Managed Printing, waarbij lokale banken hun bestaande mix van diverse merken printers en kopieerapparaten inruilen en overgaan op gecertificeerde Canon hybride printers volgens een managed (op afstand) concept.

Rolbeschrijving

Arlande was hierbij verantwoordelijk voor het deelproject Specials. Onderdelen van dit project waren het ontwerp en de implementatie van de E-maintenance dienst tussen Rabobank en Canon. Ook heeft Arlande zich bezig gehouden met het ontwerp en de inrichting van één centrale printer-testomgeving bruikbaar voor alle ontwikkel-, test- en PAT-omgevingen.

Eindresultaat

Arlande heeft, mede door haar ondersteuning, een kostenbesparing in het aantal printers bewerkstelligd en een hogere beschikbaarheid en functionaliteit bereikt voor de diverse print- en kopieeromgevingen. Tevens is de interface ontwikkeld om het incidentproces van Canon aan dat van Rabobank te koppelen en zijn applicatieproblemen opgelost. Hierbij is veelvuldig contact geweest met de diverse applicatie-eigenaren binnen Rabobank om wijzigingen op te nemen in nieuwe applicatie-releases. Het programma is succesvol afgerond, waarbij de overgang naar Canon printers is gerealiseerd.