Politieacademie: Consultant pakketselectie en -implementatie

Situatie

De Politieacademie is het centrum voor opleidingen en kennis van de Nederlandse politie en werkt samen met de politiekorpsen en andere partners op het gebied van veiligheid en onderwijs. Sinds 2000 is een succesvolle vernieuwing van het onderwijsconcept uitgevoerd en intussen wordt de Politieacademie gezien als een van de marktleiders in Nederland op het gebied van competentiegerichte onderwijsuitvoering. 

Uitdaging

Besloten was een vernieuwingstraject te beginnen voor de administratieve ondersteuning van onderwijsprocessen. Tijdens de opdracht bij de Politieacademie heeft Arlande de rol van consultant op zich genomen.

Rolbeschrijving en eindresultaat

Arlande heeft de projectscope vastgesteld, de projectstrategie uitgewerkt en de PR- en communicatiedocumenten geproduceerd. Ook zijn de stakeholders geïdentificeerd en actief bij het project betrokken. Arlande heeft werkgroepen gemobiliseerd voor het vaststellen van benodigde en gewenste functionaliteit. Het management is klaargemaakt voor het beantwoorden van kritische scope- en doelstellingsvraagstukken.