NedTrain: Coaching en projectmanagement

Situatie

NedTrain is een specialist in onderhoud aan treinstellen en onderdeel van de NS Groep. Arlande is gevraagd om de Infrastructuur neer te zetten en het beheer te regelen voor het nieuwe Plannings- & Besturingssysteem Maximo van IBM dat NedTrain ging invoeren. Tijdens deze opdracht was Arlande voornamelijk bezig met het coachen van de NedTrain projectleiders in dit grote verandertraject en het omzetten van de bij hen beschikbare theoretische kennis naar een pragmatische en resultaatgerichte aanpak. 

Rolbeschrijving

Samen met de projectleiders en leveranciers is o.b.v. het ontwerp 'Maximo en Architectuur NedTrain' een Infrastructuur ingevoerd waarop Maximo de komende jaren kan opereren. Daarnaast hield Arlande zich bezig met het volledige ketenbeheer (Functioneel-, Applicatie-, Technisch Applicatie- en Technisch Beheer) ontwikkelen en organiseren binnen NedTrain en het uitbesteden van Applicatieonderhoud, Technisch beheer en Applicatieontwikkeling. De verantwoordelijkheid was alle in- en externe partijen mee te krijgen en te coachen binnen een omgeving welke nog moest groeien naar een volwassenheidsniveau, waarin men goed beheer kan voeren over de Infrastructuur én de applicatie(s) en waarin men ook de Klant – Leveranciers relatie op een juiste wijze kan vormgeven en projectmatig kan werken.

Eindresultaat

Dit resulteerde in een volledig geïmplementeerde Infrastructuur (acht omgevingen) die probleemloos productioneel draait binnen een complexe keten, welke ondersteund en geserviced wordt door een volledig ingerichte en gecontracteerde beheerorganisatie die het volledige ketenbeheer voert ook over de uitbestede diensten.