Hogeschool Inholland: Interim ICT Manager Projecten & Development

Situatie

Hogeschool Inholland is een van de grootste HBO instituten in Nederland met ruim 35.000 studenten en 2.500 medewerkers verspreid over 6 hoofdvestigingen in Noord- en Zuid-Holland. Hogeschool Inholland is ontstaan door een fusie van 4 hogescholen.

Rolbeschrijving

Arlande is binnen de dienst ICT van Hogeschool Inholland verantwoordelijk geweest voor het managen van een projectenportfolio van gemiddeld 40 projecten, gericht op het gebied van infrastructuur, pc uitrol, software ontwikkeling, implementatie onderwijs- en business applicaties. In eerste instantie is de visie in het Project Portfolio Management (PPM) streefbeeld en de bijbehorende bedrijfsvoering uitgewerkt in een ‘blauwdruk’.

Eindresultaat

Arlande heeft bijgedragen aan het neerzetten van een gemanaged projectportfolio, inclusief projectbureau, procedures, besluitvormingsorganen en Prince2 methodiek. Daarnaast is Hogeschool Inholland in staat om op hoog tempo projecten door te voeren. Ook is een volledig gepersonaliseerd intranet/portal opgezet en zijn verschillende pakketimplementaties voor diverse processen en functionaliteiten (o.a. workflow management, document management, roosteren, HRM salarissen) doorgevoerd.