Heineken: Implementatie Microsoft SharePoint

Situatie en uitdaging

Heineken is een Nederlandse multinational in de bier- en drankensector en is actief in meer dan 178 landen. Heineken International is in 2011 gestart met de uitfasering van Lotus Notes en verschillende andere applicaties en de implementatie van Microsoft SharePoint op een geheel nieuw hardwareplatform. 

Rolbeschrijving

Arlande is gevraagd om het projectmanagement in te vullen voor dit project. De verantwoordelijkheden van Arlande waren o.a. het managen van alle SharePoint projecten binnen Heineken International, het bewaken van het SharePoint programma en het opstellen en aanvragen van budgetten. Tevens hield Arlande zich bezig met het beoordelen, inhuren en managen van externe ontwikkelteams, architecten en consultants. Ook behoorde tot de verantwoordelijkheden van Arlande het managen van de transitie naar Central Application Support en de Indiase beheerpartij. Tijdens dit gehele project onderhield Arlande de communicatie met de wereldwijde Heineken Business Opereations Region Directors en alle lagen daar onder.

Eindresultaat

Begin 2012 is het eerste 30.000 user platform opgeleverd. En in 2013 is het 60.000 user platform opgeleverd. Op deze platforms zijn een tiental global Sharepoint applicaties ontwikkeld, iedere applicatie was een apart project.