Door op “Accepteren” te klikken, ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat om je de best mogelijke ervaring te geven op het gebied van user experience, analytics en marketing. Lees onze Privacy Policy voor meer informatie of om je voorkeuren aan te passen.
marktsegmenten

Zorg

segmente
Als zorginstelling sta je voor enorme uitdagingen. Een oplopend personeelstekort, de continuïteit van de keten, de druk van verzekeraars, wachtlijsten binnen de geestelijke gezondheidszorg en vergrijzing van de bevolking. Oh, en laten we de torenhoge zorgkosten die sneller stijgen dan de economische groei, verslechterde mentale gezondheid onder jongeren, het belang van preventie en een gezonde leefstijl zeker niet vergeten. De basis op orde hebben én tegelijkertijd vernieuwen is nog nooit zo belangrijk geweest. Want wie weet, is dit nog maar het topje van de ijsberg.

Resultaat binnen handbereik

Iedereen weet dat het sneller, beter en goedkoper moet: maar hoe? Hoe zorgen we voor verandering, vernieuwing en verbetering?

Digitalisering is hiervoor al jaren een belangrijk punt op de agenda. Concrete stappen missen meestal door de waan van de dag. Herhaaldelijk zijn nieuwe systemen en applicaties geïntroduceerd, om vervolgens stilletjes weer via de achterdeur te verdwijnen. Al het geld dat daaraan wordt besteed, investeren we toch veel liever in goede zorg? Kwalitatieve zorg centraal stellen, dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn?

Als zorginstelling weet je vaak wel wat moet gebeuren, maar lukt de realisatie ervan nou eenmaal niet altijd. Door drukte en vele randzaken, door bedrijfsprocessen, begrotingen of benodigde certificering. Met de juiste sturing, begeleiding en coaching kunnen al gauw de eerste stappen worden gezet. Zo blijft jouw doel niet alleen een ambitie, maar ligt het resultaat binnen handbereik.

Inzetbaar zodra jij ons nodig hebt

De managers van Arlande staan naast je in dit proces om van ambitie naar resultaat te bewegen. Afhankelijk van het vraagstuk waar jouw organisatie mee worstelt, bepalen we samen welke kwaliteiten jij op dat moment het meeste nodig hebt. Dit kan in een multidisciplinair team zijn waar verschillende kwaliteiten samenkomen, maar kan ook als daadkrachtige professional die jij nodig hebt om de kwaliteit van jouw eigen team te verzilveren. De ene keer een grootschalig transformatietraject, op het andere moment nét dat extra duwtje in de rug.

Actief op alle lagen van bedrijfsvoering

Onze strategische adviseurs ondersteunen zorginstellingen bij het nemen van de juiste beslissingen voor nu, én later. Zij weten wat deze beslissingen betekenen en hoeveel impact ze hebben voor jouw gehele organisatie. Vanuit het formuleren van de ambitie en het eerste besluit om over te gaan op actie, volgen de nieuwe vraagstukken en keuzes zich in razendsnel tempo op.

Onze interim managers kunnen vanuit een tijdelijke positie snel schakelen, om de transformatie in goede banen te leiden op weg naar langdurig resultaat. De programma-, portfolio- en projectmanagers houden het overzicht, plaatsen de juiste mensen op de goede plek en staan garant voor een perfecte kennisoverdracht om de transitie door de gehele organisatie door te voeren.

Wendbaar leiderschap

De huidige maatschappij eist een wendbaarheid die we niet eerder hebben gezien. Het kunnen op- en afschalen van benodigde zorg is nog nooit zo actueel als nu. Of je nu wilt of niet; dat resulteert in knelpunten. Zeker wanneer je dat combineert met hoge eisen die de zorg stelt aan haar medewerkers.

Hoe snel jouw organisatie kan inspelen op de (soms onverwachte) veranderingen, bepaalt het succes. Onze wendbaarheidscan geeft je concreet inzicht hoe jouw organisatie ervoor staat. Vanuit de scan gaan de managers van Arlande met jouw teams aan de slag om de zorg weer weerbaar, hanteerbaar en betaalbaar te maken.

Samen met jou bepalen we wat nodig is. Wil je een vlijmscherpe organisatie analyse? Iemand die jouw teams meeneemt in de Agile werkwijze? Een stappenplan om je bedrijfsvoering op orde te krijgen? Het kan. Wanneer jij de eerste stap zet, denken wij vanaf daar met je mee. We gaan graag het gesprek aan om te horen wat er speelt.

Arlande achtergrond
Tijd voor concrete verandering?
Bel Rieks.
bekijk profiel
Of bel direct op
06-20735755
Begeleiden waar het moet, loslaten waar het kan.
Onze aanpak zorgt dat jouw organisatie zo snel mogelijk verder kan. Benieuwd naar de ervaringen van hen die jou al voor zijn gegaan? Bekijk dan eens onderstaande cases en ontdek onze gezamenlijk behaalde successen.
No items found.
Bewijs - onze cases vanuit de overheid
Daar kunnen we bij Arlande over blijven praten. De successen van onze klanten zijn onze grootste trots.
Bekijk alle cases