Contact

Optimaliseren bedrijfsprocessen

Optimaliseren bedrijfsprocessen

Binnen de retail en groothandel draait het steeds meer om het optimaliseren van bedrijfsprocessen. De effectiviteit van bedrijfsprocessen moet omhoog en kostenbesparing staat centraal. Maar hoe kan het optimaliseren van bedrijfsprocessen gerealiseerd worden?

Klantfocus vereist geoptimaliseerde bedrijfsprocessen  
Consumenten verwachten tegenwoordig dat wanneer ze via internet bestellen, hun bestelling de volgende dag geleverd wordt. Door de toename van leveringen binnen 24 uur schuift het klantorder-ontkoppelpunt (KOOP) binnen de retail en groothandel op in de supply chain. Ook andere processen moeten hierdoor worden geoptimaliseerd. Ook besteedt de retailer de bedrijfsprocessen steeds meer uit. Retailers en groothandelaren focussen op het optimaliseren van hun business modellen en bedrijfsprocessen. Er is druk op de marge; de effectiviteit moet omhoog en kostenbesparing is noodzakelijk. Bedrijfsprocessen zoals logistiek en distributie moeten sneller. 

Arlande is gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en kostenbesparing
De retail groep van Arlande is gespecialiseerd in het optimaliseren van de bedrijfsprocessen bij retailers en groothandelaren. Zij zorgen ervoor dat bedrijfsprocessen sneller gaan, waardoor klanten meer tevreden zijn. Naast het optimaliseren van de effectiviteit focust Arlande zich op kostenbesparing en het verkorten van levertijden binnen de keten zoals bij order entry, inkoop en procurement. Arlande coacht en begeleidt planners binnen de retail en groothandel met de realisatie van een optimale voorraad met als resultaten minder benodigd kapitaal voor voorraad, minder leveringsachterstanden (back orders) en sneller en compleet leveren (een betere service graad). Bij het optimaliseren hoort ook aandacht voor kostenbesparing van de beheerskosten t.b.v. de organisatie- en informatiesystemen.

Arlande helpt door een aanpak dat is  gebaseerd op het gewenste businessmodel en is gericht op meetbare resultaten en borging
Aan het begin van de opdracht wordt er een blauwdruk van het gewenste businessmodel met de verschillende bedrijfsprocessen gemaakt. Concrete actiepunten die betrekking hebben op het optimaliseren van effectiviteit en kostenbesparing staan centraal. Tevens zorgt Arlande voor het implementeren van de verbeterde bedrijfsprocessen en systemen. Arlande borgt de resultaten in de organisatie en zorgt ervoor dat het verantwoordelijke management voortdurend een vinger aan de pols houdt door middel van tijdige en relevante informatievoorziening, zowel met betrekking tot de toekomst als tot de geleverde prestaties (operational excellence). Arlande helpt!