Contact

Effectieve marketing met e-commerce

Effectieve marketing met e-commerce

Net als in de winkelstraat is marketing van groot belang; online marketing in retail en groothandel, zowel in B2B als in B2C. Met de opkomst van webwinkels zijn er ook nieuwe online marketingtools beschikbaar gekomen, zoals t.b.v. zoekmachine-optimalisatie, contentmarketing, webanalytics, email marketing en mobile marketing. Deze tools helpen retailers bij het aantrekken van relevante bezoekers en creëren van conversie.

Een webwinkel zelf zorgt nog niet voor klanten, marketing is hierebij een vereiste!
Bij e-commerce is goed gevonden worden niet een kwestie van een A-locatie in de binnenstad. Als retail - of groothandel organisatie is het belangrijk om vindbaar te zijn in de zoekmachines. Vervolgens is het van belang dat content waardevol is voor de klant, zodat zij ook daadwerkelijk een aankoop wil overwegen (korte termijn) en eventueel de retailer blijft volgen (langere termijn). De vraag is aan welke content de doelgroep behoefte heeft en hoe deze ook daadwerkelijk de doelgroep bereikt. Het behouden van de aandacht van de klant kan via verschillende kanalen. Zowel email - als mobile marketing zorgen ervoor dat de klant de retailer niet snel vergeet.

E-commerce en online marketing betekent nieuwe keuzes maken
Voor het retail of groothandel bedrijf betekent het dat er keuzes gemaakt dienen te worden omtrent e-commerce en marketing:

  • Met welke middelen maak ik mijn online marketing investeringen succesvol? Hoe krijg ik meer e-commerce omzet via meerdere kanalen?
  • Hoe combineer ik slim marketing uitingen over online en offline retail kanalen?
  • Hoe vul ik omni-channel, multi-channel of cross-channel in e-commerce in?
  • Wat is mijn e-commerce strategie voor social media? Hoe voer ik deze effectief uit? Welke content strategieën moet ik organiseren?
  • Hoe onderscheidt mijn merk zich in de retail markt? Hoe kan ik mijn potentiële klanten of prospects het beste bereiken? Waar zijn die retail prospects online te vinden?
  • Is mijn content op orde en kan ik snel reageren op veranderende retail marktomstandigheden of kortstondige kansen in de markt?
  • Hoe krijg ik als groothandel met mijn content en acties snel toegang tot retail channels and affiliates?
  • Via welk kanaal krijg ik eigenlijk gekwalificeerde bezoekers binnen en hoe stuur ik daarop?

Arlande helpt met de realisatie van uw online marketing en e-commerce strategie
De retail groep van Arlande heeft vele jaren ervaring in effectieve marketing met e-commerce in retail en groothandel. Arlande helpt uw online e-commerce strategie succesvol uit te voeren en levert maatwerk voor de online benadering van uw merk en kanalen. Arlande helpt!