Vijf nieuwe managers aan de slag bij Arlande!

21 januari 2021

Op de foto van links naar rechts: Britt van Bruggen, Julia Dijksterhuis, Jos Noorlander, Anne-Maaike Pluijter en Romy Schoordijk.

Deze maand zijn er vijf nieuwe professionals gestart met het tweejarige Management Development (MD) programma bij Arlande. Met verschillende achtergronden op het gebied van strategie, psychologie, HRM, digitalisering en procesoptimalisatie, vliegen ze nu na twee weken onboarding een voor een de digitale deur uit om te beginnen aan hun eerste opdracht. Maar niet voordat ze elkaar nog een aantal vragen stellen. Maak kennis met onze nieuwe adviseurs!

Jos, jij bent al gestart in een opdracht. Wat houdt je opdracht in en wat vind je er leuk aan?

‘Ik ben momenteel actief als Audiovisueel (AV) consultant en functioneel beheerder Digitale Werkplek. Een dubbele rol dus! Als AV-consultant ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van de beheersprocessen aangaande het gebruik van diverse audiovisuele middelen. Als functioneel beheerder ben ik verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de informatiesystemen en draag ik ook zorg voor de continuïteit hiervan. Het leukste aan beide rollen vind ik de vrijheid die ik krijg om ondernemerschap te tonen om daarmee oplossingen te bedenken en te creëren voor complexe vraagstukken.’ 

Anne-Maaike, waar krijg jij het meeste energie van?

‘Ik krijg veel energie en plezier van het verbeteren van processen waardoor teams optimaal kunnen samenwerken en zo komen tot het maximale resultaat. Ik ga mij in eerste instantie vooral richten op de vakgebieden HR en procesoptimalisatie, maar omdat er binnen Arlande zo veel meer te ontdekken en leren valt, ga ik mij ook breder oriënteren en ontwikkelen. Ik heb er zin in!

Julia, waar kijk je het meest naar uit in het werken bij Arlande?

‘De eerste twee weken hebben we een inwerktraject gevolgd waarin we hebben kennisgemaakt met alle facetten van Arlande: verschillende sectoren, expertises, opdrachtgevers, collega’s en interne projecten zijn de revue gepasseerd. Ik kan niet wachten om bij te dragen aan ons gezamenlijke doel: vanuit ambitie het beste resultaat bereiken binnen organisaties. Ik ben er klaar voor om samen met opdrachtgevers om tafel te gaan, te luisteren naar de opgave om vervolgens samen aan de slag te gaan!’

Britt, wat hoop je te bereiken tijdens het MD-programma?

‘Ik heb mij in de afgelopen jaren beziggehouden met de implementatie van een strategie en visie in een snelgroeiende mondzorgorganisatie. De masters Management & Leiderschap en Psychologie geven mij de basis om de strategische en menselijke kant met elkaar te verbinden. Tijdens het MD-programma hoop ik meer kennis & kunde op te doen en te ontwikkelen, als aanvulling op de onderwerpen die ik interessant vind.’

Romy, waarom heb jij gekozen voor het MD-programma van Arlande?

‘In mijn vorige functie als projectmanager en teamleider kreeg ik veel energie van het verbeteren van processen en met een team toewerken naar een resultaat. Met mijn opgebouwde ervaring heb ik nu de behoefte om vraagstukken op meer inhoudelijk niveau uit te voeren, en door het MD-programma van Arlande kan ik mij daarop verder ontwikkelen door het opleidingstraject te combineren met het werken voor een opdrachtgever.

Meer weten over ons Management Development Programma?

Klik hier om meer te lezen over het Management Development Programma.

Benieuwd naar wat Arlande voor jou kan betekenen? We vertellen je er graag meer over! Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op of neem zelf vrijblijvend contact op.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we brengen je in contact met onze collega's.

 
1 Begin 2 Voltooid