Terugblik Agile congres: “Steve Jobs doet nog gewoon mee”

14 november 2016

Agile congres nu al waardevol door keynote van Arie van Bennekum” viel ’s morgens te lezen op Twitter. Op vrijdag 11 november heeft Samenwerking Noord het provinciehuis in Groningen in beslag genomen, zo leek het wel. Het Agile congres was binnen no-time volgeboekt, waardoor er een tweede congres op 9 december wordt georganiseerd. Arlande was als sponsor present met twee workshops over 'Portfoliomanagement als enabler voor een wendbare Agile omgeving' en over 'opdrachtgeverschap door de productowner'.

Jan Bloem, Herman van den Dungen en Anjo Grakist gingen tijdens hun workshop, voor meer dan 30 deelnemers, in op hoe portfoliomanagement de gewenste wendbaarheid in de besturing van de stroom van veranderingen zorgt. In deze interactieve workshop verkenden zij hoe de ‘business’ de regie kan voeren over alle veranderingen op een manier die de nodige wendbaarheid gaat opleveren. Ofwel: Wendbaar besturen, hoe doe je dat met Portfoliomanagement?

Jack Burg en Henk van Elden van CJIB gaven een toelichting op de Masterclass Opdrachtgeverschap zoals Arlande deze recent voor het CJIB heeft georganiseerd. De productowner speelt een belangrijke rol in het Agile proces. Maar in hoeverre heeft een productowner daadwerkelijk mandaat van de opdrachtgever? Een boeiende inhoudelijke discussie was het gevolg!