Rondetafelconferentie IV- en ICT management: Communiqué

2 november 2017

Op woensdag 1 november heeft in Baarn de eerste Rondetafelconferentie voor IV- en ICT managers in het onderwijs plaatsgevonden. Na eerdere succesvolle rondetafelconferenties op gebied van bedrijfsvoering voor zowel het MBO als HBO, vond deze keer de conferentie plaats voor IV- en ICT managers in het onderwijs. Dagvoorzitter Rieks Oosting kon in totaal 19 deelnemers verwelkomen vanuit PO/VO/MBO en HBO. In het souterrain aan de Baarnsche Dijk kwamen diverse discussie op gang die zorgden voor een aantal nieuwe inzichten en initiatieven. Arlande organiseert deze Rondetafelconferenties met als doel deelnemers via onderlinge discussies op nieuwe ideeën te brengen die direct toegepast kunnen worden in de dagelijkse praktijk.

Voorafgaand aan de Rondetafelconferentie zijn een aantal thema’s en stellingen ingebracht die door de deelnemers zijn voorbereid:

  • Digitalisering en innovatie in het onderwijs
  • Eigenaarschap en proceseigenaarschap
  • De kwaliteit van gegevens

Jack Burg en Rob Knechten, beide directeur van Arlande, traden op als voorzitter van de discussiegroepen waar onder hun aansturing in drie ronden van elk een uur over deze onderwerpen en bijbehorende stellingen werd gediscussieerd.

Download het Communiqué