Peter van Schie, de eerste Arlandiaan met pensioen!

1 juli 2020

Vandaag, 1 juli 2020, gaat onze Peter van Schie na veertien jaar Arlande uit dienst om samen met zijn vrouw Trudy van zijn pensioen te genieten. Het is hem van harte gegund! Voordat we Peter laten gaan, willen we graag in dit artikel met hem terugblikken op zijn werkzame leven bij Arlande. Daarover kunnen we een boek schrijven, en misschien gaan we dat ook nog gewoon doen.

In de periode dat Peter werkzaam was bij Cordares, had hij regelmatig contact met destijds VX ProjectPartners (nu Arlande) voor het inhuren van interim-managers. Peter had 25+ jaren ervaring in de ICT en de ambitie om voor zichzelf aan de slag te gaan. Peter: “ik wilde mijn kennis voor meerdere organisaties gaan inzetten.” Vanuit die hoedanigheid nam Peter destijds contact op met Henk Frings, accountmanager bij Arlande, om te verkennen welke mogelijkheden er waren. Binnen twee weken kon hij gedetacheerd worden bij Reed-Business.

Peter is zijn werkzame leven als systeemspecialist begonnen. Daarna is hij aan de slag gegaan als coördinator systeembeheer en geëindigd als manager van een afdeling ICT- beheer. Naast opdrachten als interim-manager en ICT-consultant heeft Peter vanuit Arlande veel opdrachten uitgevoerd als projectmanager van projecten op het gebied van consolidatie, uitwijk, outsourcing, cloud diensten, datacenters, netwerken en het verhuizen van systemen en applicaties.

Voor een flink aantal klanten is Peter succesvol geweest, waaronder Reed Business, Nedtrain, ProRail, Sdu, NIBC, Hogeschool Inholland, NHL Stenden, MBO Amersfoort en Zeeman.

Vooral de projecten voor het realiseren van een datacentrum-uitwijk en projecten voor het verhuizen van een datacentrum gaven Peter de grootste voldoening.

Arlande voelt als een thuis voor Peter, eigenlijk al direct vanaf het begin. Hij is trots op Arlande en wat daar allemaal gerealiseerd wordt. Het leven na Arlande gaat er vooral een zijn met minder verplichtingen. Peter gaat zich echter niet vervelen. Het leven gaat ingevuld worden met vrijwilligerswerk, lezen, studeren, sporten en (fiets)vakanties.

Ook aan het einde van zijn zakelijke loopbaan kan de adviseur Peter het niet laten. Het laatste wat hij de Arlande klanten mee wil geven: “Een duidelijke projectstructuur, met name de rol van opdrachtgever, is essentieel voor het bereiken van het gewenste resultaat”.

En ook voor de Arlande collega’s heeft Peter nog een suggestie. “Geniet van de mogelijkheid om via Arlande bij verschillende bedrijven in de keuken te kunnen kijken. Let goed op jezelf en herken de signalen als het misschien allemaal wat te veel dreigt te worden. Bespreek dit op tijd met je manager”.

Met het vertrek van Peter verliest Arlande een zeer professionele, ervaren en vooral betrouwbare manager. Peter, dank voor al je energie en enthousiasme de afgelopen jaren. Geniet van wat komen gaat en laat af en toe iets van je horen. Het ga jou en Trudy goed!

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we brengen je in contact met onze collega's.

 
1 Begin 2 Voltooid