Intieme sfeer bij Rondetafelconferentie HBO Hanzehogeschool op 8 juni jl.

12 juli 2017
Op donderdag 8 juni heeft in Groningen opnieuw een Rondetafelconferentie voor Directeuren en managers Onderwijs en Bedrijfsvoering in het HBO plaatsgevonden. Na eerdere succesvolle lokale rondetafelconferenties voor het HBO in het midden van het land, vond deze keer de conferentie plaats in het noorden van Nederland. In een ruime bestuurskamer op de hoogstgelegen verdieping van de Van Olst toren met een prachtig uitzicht over de campus van de Groningse Hanzehogeschool kwam een mooie discussie op gang die zorgde voor veel nieuwe inzichten en initiatieven. Arlande organiseert deze Rondetafelconferenties met als doel deelnemers via onderlinge discussies op nieuwe ideeën te brengen die direct toegepast kunnen worden in de aansturing van een onderwijsinstelling.
 
Voorafgaand aan de Rondetafelconferentie zijn een aantal thema’s en stellingen ingebracht die door de deelnemers zijn voorbereid:
  • Leidinggeven aan professionals;
  • Het inrichten van een veranderorganisatie;
  • De gevolgen van een externe lobby voor de financiering van het onderwijs.
Paul van der Wijk, Lid CvB van de Hanzehogeschool Groningen trad op als voorzitter van de Rondetafelconferentie waar onder zijn aansturing in drie ronden van elk een uur over deze onderwerpen en bijbehorende stellingen werd gediscussieerd.

Download het communiqué.