Digitaal examineren zonder proctoring? Het kan!

30 juni 2020

Door: Rieks Oosting | Leestijd 7 minuten.

Donderdag 4 juni jl. organiseerde Arlande samen met NHL Stenden een virtuele kennissessie digitaal toetsen in het hoger onderwijs. Aan de sessie namen zestien professionals van elf verschillende hbo-instellingen deel, variërend van directeur bedrijfsvoering tot functioneel beheerder toetsen.

Froukje Meirink, directeur Onderwijslogistiek & Studentondersteuning en Marjan Scholman, directeur Onderwijs- & Onderzoekskwaliteit deelden de opgedane ervaringen met de eerste duizenden digitale toetsen. Aan de hand van tien specifieke stellingen, ingebracht door de deelnemers, werd aansluitend op een interactieve manier de dialoog aangegaan. Kira Haggenburg, Projectleider Organisatieontwikkeling bij NHL Stenden, faciliteerde namens Arlande de discussie.

Het meest besproken onderwerp was wel of geen proctoring toepassen bij het afnemen van de toetsen. De voors en tegens werden uitvoerig besproken. Het feit dat er ook zonder proctoring succesvol en veilig getoetst kan worden zorgde bij een aantal deelnemers voor opluchting.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in en we brengen je in contact met onze collega's.

 
1 Begin 2 Voltooid