Arlande Management Development Programma

27 december 2016

Het einde van 2016 nadert en daarbij kijkt Arlande terug op een jaar waarin de groei van onze organisatie centraal stond. Een groot deel van onze groei hebben we mogen maken met het aantrekken van juniore collega's. Deze zogenaamde Management Talenten doorlopen bij Arlande een Management Development Programma van 2 tot 3 jaar en worden tegelijkertijd bij klanten voor 3 tot 4 dagen ingezet om het geleerde in praktijk te brengen. Voor de begeleiding heeft Arlande in 2016 een seniore collega full time vrij gemaakt.

Naast mooie uitdagende opdrachten voor de juniore collega's biedt het Management Development Programma onze klanten sprankelende resultaten tegen zeer aantrekkelijke kosten. Hieronder wordt in eigen woorden door onze Management Talenten verteld over hun ervaringen.

Wij zijn erg trots op de door hen bereikte resultaten en hopen dat zij in het komend jaar verder mogen doorgroeien bij onze relaties.
 
Met vriendelijke groet,
Jack Burg

Amanda Bakker

Van jeugdzorg wetgeving tot handhavingsproblematiek en van coachingsgesprekken tot examens: Geen dag is hetzelfde binnen het MD-programma!

Vragen stellen en samen tot oplossingen komen: iedere nieuwe opdracht stap ik met een frisse blik, maar met steeds een beetje meer ervaring, weer een organisatie binnen. Een opdracht duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden en dit betekent dat we binnen het programma onszelf sterk kunnen ontwikkelen. Het geeft ontzettend veel energie om steeds ergens anders een kijkje in de keuken te nemen en op al die verschillende plekken blijvende projectresultaten neer te zetten. Niet alleen de cultuur, mensen en inhoud zijn anders, maar ook de governance en dynamiek kunnen per organisatie sterk verschillen. Als een spons dompel ik mezelf onder in een organisatie, maar blijf daarbij wel dichtbij mezelf. Kennis kun je namelijk opdoen, maar je persoonlijkheid is blijvend. Hier wordt bij de klant match dan ook zeker naar gekeken. Ik voel me bij de opdrachtgever daardoor echt onderdeel van de organisatie en bezit daarmee dezelfde drive als ‘eigen mensen’. 

Bij uitdagingen is het fijn om te weten dat ik een coach heb waarmee ik kan sparren, maar dat ook mijn collega's van Arlande altijd voor me klaarstaan. De kennisoverdracht vindt dus niet alleen plaats binnen trainingen en workshops, maar ook bij collegiaal advies en gesprekken met de senior bij de klant, aan wie we gekoppeld worden. Zonde om niet uit deze enorme bron aan ervaring te putten.

Ivo Duifhuizen

In maart ben ik begonnen met het Management Development Programma. Na een korte introductie binnen Arlande werd al snel een geschikte opdracht gevonden. Bij de Koninklijke Bibliotheek heb ik een start gemaakt met het project Dataclassificatie. Dit project had raakvlakken met mijn opleiding Integrale Veiligheid. Het was een complex en groot project dat de gehele organisatie raakte. Deze opdracht werd vier dagen per week uitgevoerd. Regelmatig kwam de begeleider vanuit Arlande op bezoek om de voortgang te bespreken. Dit gebeurde zowel met ons als de opdrachtgever.

Een dag per week waren wij (deelnemers van het programma) op het kantoor van Arlande en kregen wij verschillende opleidingen en cursussen aangeboden. Zoals:
•    De basis van projectmanagement gebaseerd op de vele ervaringen van collega’s; 
•    Intake training met rollenspel; 
•    PPM Mini Masterclass; 
•    Inleiding in Agile/Scrum; 
•    Prince 2 Practitioner. 
Dit werd afgewisseld met intervisies om de ervaringen van de deelnemers van het programma uit te wisselen. Je merkt al dat iedereen een eigen weg in slaat. Technische ICT projecten, zorg projecten, PPM projecten, verander projecten, iedereen heeft zijn eigen voorkeur en dit wordt gestimuleerd door Arlande. Na de gezamenlijke opleidingen werd de mogelijkheid geboden om individueel een richting op te gaan. Zo ben ik onlangs begonnen met Lean Six Sigma Greenbelt en volg ik een masterclass Change Activatie Management. Arlande bied mij de mogelijkheid om meer kennis op te doen van verander trajecten en projecten. Deze opleidingen sluiten daar goed bij aan. Zo wordt mijn persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. 

Tijdens de intervisies bespreken we lastige situaties die wij tijdens een opdracht hebben meegemaakt. Een ervaring wordt dan uitvoerig behandeld en voorzien van adviezen hoe om te gaan met een dergelijke situatie. Zo kom je er achter dat niet iedereen het zelfde reageert in bepaalde situaties. Wat voor jou vanzelfsprekend is kan voor een ander persoon heel lastig zijn. Je leert hierdoor goed met mensen om te gaan. Deze sessies zijn leerzaam en zorgen voor nieuwe inzichten die toegepast kunnen worden in de eigen opdracht.

Jeffrey Jansen

Ik werk op dit moment bij Royal IHC als IT Projectmanager. Royal IHC is een multinational gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van werkschepen. 

Als IT Projectmanager ben ik verantwoordelijk voor het inrichten van de IT crisismanagement policy en disaster recovery procedures. De doelstelling is de IT-afdeling standaard procedures te geven wanneer een rampscenario zich voordoet, zodat zij hier zo efficiënt mogelijk op kan acteren en de systemen weer snel beschikbaar kan krijgen. De eerste stap was het inventariseren van de complete IT-infrastructuur tot op component niveau en de onderlinge relaties tussen deze componenten. We hebben sessies gehouden met stakeholders van de IT-afdeling om te komen tot een uitgebreide risicoanalyse op de IT-infrastructuur. Uit die sessies kwamen 15 scenario’s met een hoge impact op de organisatie en een hoge kans van voorkomen. Deels op basis van die scenario’s werden alle crisismanagement en disaster recovery processen en procedures ingericht. De IT-medewerkers werden vervolgens uitvoerig getraind met de nieuwe procedures. Het project werd in oktober afgesloten met een praktijktest waarbij wij een deel van de infrastructuur down brachten en het crisisplan in werking stelden om de effectiviteit van de processen en procedures te testen.

Sanne Huizer

Arlande is een organisatie met uiteenlopende karakters, waar de collega’s toch samen één groep vormen. Een groep waar je je snel thuis voelt. Dat werkt als een prettige basis. Vooral als je regelmatig een nieuwe opdracht start en onbekend terrein bewandelt. Of naar mijzelf kijkend: als je voortdurend buiten jouw comfortzone stapt. Dat kost energie, maar het levert een snel stijgende lijn op als het om leren gaat.

Het Management Development Programma bestaat uit een diversiteit aan leertechnieken, dat mij erg goed bevalt. Lezen, luisteren, discussiëren, evalueren enz. Ook de samenstelling van de groep draagt bij. We zijn zo verschillend. Juist dat zorgt voor een interessante dynamiek. Naast het reguliere leertraject, is er binnen Arlande ruime keus aan werkgroepen waar je kennis kunt halen en brengen. Kortom: een ideale kweekvijver voor jonge, leergierige werknemers. Ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt.

Kelsey van den Bogaard

Januari 2016 ben ik begonnen bij Arlande in het Management Development Programma. Het programma biedt jongeren de mogelijkheid zich te ontwikkelen in o.a. projectmanagement. Naast de vele trainingen en masterclasses, is er een coach beschikbaar en wordt je geplaatst naast een senior die je de kneepjes van het vak leert. Het traject ervaar ik als de Python in de Efteling. Je leert van alles op hoog tempo, ziet verschillende kanten van verschillende aspecten maar alles in een veilige beugel genaamd Arlande. Net als in de achtbaan heb ik ook hier ontzettend veel plezier en kijk uit naar elk nieuw leermoment. 

Tijdens mijn eerste opdracht als projectmanager en PMO, kwam ik ook in aanraking met Project Portfolio Management (PPM). PPM trok mijn interesse en het leek mij erg leuk om hier meer van te weten te komen. Nadat ik dit had uitgesproken bood Arlande mij de mogelijkheid aan om mijzelf daarin meer te ontwikkelen. Het resultaat? Ik zit nu op een opdracht om PPM light te implementeren onder begeleiding van onze PPM-expert Jan Bloem! Kortom, Arlande biedt niet een standaard Management Development Programma maar kijkt naar de persoon en helpt om zijn of haar talenten te ontwikkelen in de richting waar zij energie van krijgen!

Wilt u meer weten over het Management Development Programma? Neem dan contact op!