Arlande keynote spreker op PPM Jaarcongres 30 mei a.s.

9 mei 2018

Arlande is in de persoon van Jan Bloem ook dit jaar weer betrokken als keynote op het Project Portfolio Management Jaarcongres. “Wie wordt de transformatieregisseur?” is de hamvraag tijdens deze editie. Hoe biedt portfoliomanagement aan organisaties de grip op innovatie en transformatie, en hoe stuurt u daarbij op voortschrijdend inzicht. Tijdens het 14e PPM Jaarcongres, op woensdag 30 mei a.s. zijn de keynotes Jan Bloem, Olav Maassen, Joost Kerkhofs en Maarten Brouwer.

Jan Bloem (Arlande) opent met de nadruk op ‘Kiezen voor Wendbaarheid’. Wat betekent dat voor de portfoliobesturing en executie? Organisaties willen agile zijn én in control, hoe gaat dat samen?
Olav Maassen (CollabNet VersionOne) neemt u mee in het kijken door een andere filter, die van ‘opties’. Dagelijks nemen we vele beslissingen en voelen we ons verplicht ons aan deze te houden. Vanuit een optie-management gedachte zijn veel van deze beslissingen ook te zien als opties. Hoe kunt u hiermee omgaan in de portfoliobesturing, wat verandert daardoor?
Joost Kerkhofs (VU, Neotopia en ADRIBA) neemt u mee in de wereld van organizational behaviour management, ofwel het veranderen van gedrag. Wat bepaalt nu eigenlijk menselijk gedrag en hoe kunt u dat effectief beïnvloeden. Hoe vergroot u de kans op succesvolle transities door het beste uit de mensen te halen?

Maarten Brouwer (WUR) staat samen met zijn collega’s van WUR voor en midden in immense transities. In ‘Van krijtje naar EdTech en van voedsel naar data – het einde van grip?’ sluit hij op zijn eigen inspirerende wijze het congres af.

Daartussen zijn er parallelle lezingen en workshops die u helpen antwoorden te vinden op het centrale thema.

Bekijk hier het complete programma van het congres.

Het Project Portfolio Management Jaarcongres bestaat sinds 2004. Het is een plek geworden waar business managers, innovatie managers en ictmanagers programmamanagers, projectmanagers en portfoliomanagers elkaar ontmoeten. Ze challengen elkaar door het geven en bijwonen van presentaties en workshops, ondersteund door enkele (internationale) keynotes.