Arlande in actie: VU opent met vernieuwde DigiTenT één van de grootste digitale toetslocaties in Nederland

3 september 2018

Voor velen een bekende plek, want de TenT van de Vrije Universiteit (VU) bood jarenlang onderdak aan de studenten die zich zwetend over hun tentamen bogen. De grote Tentamenhal staat midden op het campusterrein van de VU en iedere student kwam regelmatig met vermoeide vingers de TenT uit, omdat de toetsen tot voor kort nog deels met de hand werden geschreven. Echter moet ook de VU met haar tijd mee gaan en werd het tijd voor vernieuwing en uitbreiding van de digitale tentamenhal.

Onder leiding van Arlande programmamanager Herman van den Dungen, werd de spannende deadline van begin september behaald: “De noodremmen moesten van de rijdende trein af, om voor het nieuwe schooljaar klaar te zijn”. Als programmamanager was Herman onder meer verantwoordelijk voor de afronding van installatie van de elektrotechnische en functionele systemen. Van het verzorgen van tafelbladen en het plaatsen van IT-systemen tot het vastzetten van de computerschermen en anti-afkijkfolie op de schermen bevestigen om het risico op afkijken te minimaliseren: Niets mocht aan het toeval overgelaten worden.

Met de realisatie van de DigiTenT is de VU met bijna 600 werkplekken nu in het bezit van de grootste digitale toetsomgeving van Nederland. Een voorbeeld voor vele onderwijsinstellingen, die momenteel nog zoekende zijn naar oplossingen voor digitale toetsing.

De VU-studenten kunnen in ieder geval opgelucht adem halen. De lege pennen en beblaarde vingers zijn nu echt verleden tijd.