Contact

NIEUWS

Berichten

15-01-2020 Zes nieuwe managers aan de slag bij Arlande!

Op 2 januari zijn zes nieuwe talentvolle managers gestart met het Management Development Programma bij Arlande. Nu de eerste trainingsdagen erop zitten, vliegen ze de deur uit naar hun eerste opdrachten. Graag stellen we ze even voor.

Lees meer
08-01-2020 Aandacht voor Sociale Innovatie, een leven lang leren en ontwikkelen

Door: Gerard Ramaekers, Onno-Hans Noteboom, Ard van Diepen

Lees meer
04-12-2019 Student als uitgangspunt voor onderwijslogistiek

Onderwijsinstellingen worstelen met het optimaliseren van hun onderwijslogistiek. Ard van Diepen, Gerard Ramaekers, Kasper Nobel, Onno-Hans Noteboom en Paul Vercauteren, allen adviseurs in het Onderwijs-team van Arlande, lichten toe hoe instellingen kunnen toewerken naar een gestroomlijnde onderwijslogistiek.

Lees meer
18-10-2019 Zeer geslaagde jubileum conferentie voor de gehele onderwijsketen

Donderdag 10 oktober jl. vond de Arlande jubileum onderwijsconferentie “digitale geletterdheid” plaats in het recent gerestaureerde Anatomie gebouw in Utrecht. Directeur Paul Vercauteren heette alle 80 deelnemers uit de hele onderwijsketen van harte welkom. Arlande heeft de afgelopen 20 jaar veel van haar klanten binnen het onderwijs gekregen en als je jarig bent dan trakteer je; vandaar dat deze conferentie is georganiseerd.

Lees meer
15-10-2019 De Arlande aanpak geeft grip op projecten in de gemeenten

De Arlande aanpak geeft gemeenten in drie stappen meer grip op projecten, waardoor tijd en geld wordt bespaard en de juiste doelen worden gerealiseerd.

Lees meer
24-09-2019 De Omgevingswet – begin met een impactanalyse

In 2021 gaat de nieuwe Omgevingswet in. Dan geldt: één wet, één loket en één procedure. Het hele traject wordt daarmee eenvoudiger, sneller en goedkoper. Maar wat betekent dat voor uw organisatie? Speciaal daarom neemt Arlande u de komende tijd mee in onze aanpak: hoe wij u kunnen helpen en welke dingen u zelf kunt doen. Vandaag zoomen we in op de Arlande-impactanalyse.

Lees meer
06-09-2019 Arlande Management Development Programma

Wil jij je verder gaan ontwikkelen op het management vlak? Lees dan gauw verder hoe Arlande jou hier binnen twee jaar klaarstoomt middels ons Management Development programma!

Lees meer
13-06-2019 Kennismaken met Wouter: Organisaties helpen met Agile transformaties

Ruim een jaar geleden is Wouter van Rensen als Agile transformatiecoach bij Arlande in dienst getreden. Inmiddels heeft hij zijn eerste opdrachten bij Vacansoleil succesvol afgerond. Wouter is in 2011 één van de pioniers geweest in het begeleiden van Agile transformatieprocessen. Hij focust zich op het laten excelleren van organisaties door ze wendbaar te maken, waardoor er snel ingespeeld kan worden op de vragen van nu.

Lees meer
05-06-2019 Inspirerende Student Journey Netwerkbijeenkomst Hogeschool Utrecht

Een eenvoudige en snelle manier om aan de voor de student relevant informatie te komen is essentieel. Roosterwijzigingen, studieresultaten en aandachtsgebieden moeten op een dienblad worden gepresenteerd. En natuurlijk persoonlijk en direct, zodat er niet eerst allerlei informatie doorgeploegd hoeft te worden die de student niet interessant vindt. Maar hoe zorg je dat je als onderwijsinstelling alle ontwikkelingen bijhoudt? En kan samenwerking hierbij helpen?

Lees meer
29-05-2019 Programmamanagement als motor van succesvolle verandering

“Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.” – Charles Darwin. Wijze woorden van toen, die nu – zeker binnen organisaties – nog steeds relevant zijn. Want hoe zorg je dat je operationele processen goed blijven draaien, terwijl je ook mee moet veranderen met de steeds complexere wordende omgeving?

Lees meer

Pagina's