Contact

Workshop: Projectmatig Creëren

Workshop: Projectmatig Creëren

Duur: 
1 dagdeel
Prijs: 
€ 345,- (excl. BTW)

Businesscase:

Verbeteren, ontwikkelen, veranderen en innoveren. Organisaties kunnen er niet om heen. Het is een structureel onderdeel van uw bedrijfsvoering geworden. Elke organisatie heeft meestal wel een of meer projecten of programma’s lopen. Er wordt veel geld en tijd aan besteed. Maar hoe zorg je ervoor dat de beoogde doelen worden behaald en je in control blijft? Een belangrijke stap daarin is de keuze voor een projectmanagementaanpak die past bij jouw organisatie. Projectmatig Creëren is een methode die veel wordt toegepast in het onderwijs, de zorg en bij de overheid. Wil je op een compacte wijze kennis maken met deze methode, dan is deze masterclass een aanrader.

Benefitmanagement:

Wat levert deze investering je op;

 • Het belang en de noodzaak van professionaliseren van de veranderorganisatie wordt uitgelegd
 • Wat is er nodig om te professionaliseren?
 • Wat houdt de projectmanagementmethode Projectmatig Creëren in?
 • Waarom is deze methode zo succesvol?
 • Wat zijn de kernelementen? 
 • Hoe kun je de methode implementeren zonder de organisatie te belasten?
 • Tips en Tricks om jouw verandervermogen te vergroten
 • Het biedt een goed inzicht of deze methode geschikt is voor jouw organisatie

Beschrijving:

Wil je dat jouw projecten professioneler worden aangepakt? Ben je op zoek naar een praktische en toegankelijke projectmanagementmethode? Prince2 vind je te gestructureerd en procesmatig. Agile en scrum zijn voor jouw organisatie een brug te ver. Dan is Projectmatig Creëren wellicht een prima optie voor jouw organisatie. Deze methode biedt structuur en flexibiliteit, maar vooral ook inspiratie en betrokkenheid van alle belanghebbenden. Eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen zijn belangrijke elementen om complexe opdrachten tot een succes te brengen. Deze aanpak wordt bij veel van onze klanten met succes gebruikt.                                                               De masterclass Projectmatig Creëren geeft in vogelvlucht inzicht in het gedachtegoed en de werkwijze. 

Is uw organisatie al toegerust voor een dynamische toekomst?

Voor wie:

De masterclass is bedoeld voor directieleden, management en project- en programmamanagers die zich willen oriënteren of deze methode geschikt is voor hun organisatie.

Vragen die aan bod komen:

 • Wat zijn de belangrijkste elementen van Projectmatig Creëren?
 • Wat zijn verschillen tussen PMC en Prince2 en Agile ?
 • Waarom is dit een zeer geschikte methode voor het onderwijs, overheid en de zorg?
 • Wat heb je nodig voor een professionele veranderorganisatie?
 • Hoe voer je PMC in zonder de organisatie te belasten?

De masterclass is onderdeel van de leerlijn over projectmanagement en professionaliseren van de veranderorganisatie. De leerlijn beslaat meerdere modules die betrekking hebben op het succesvol inzetten van strategie in bedrijven en organisaties. Elk onderdeel (module) kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) module voor jouw eigen organisatie beschikbaar.

Door wie:

Gerard Ramaekers is organisatie-ontwikkelaar en principal associate bij management- en adviesbureau Arlande. Hij is gespecialiseerd in het inrichten en ontwikkelen van professionele veranderorganisaties met name in het onderwijs en (semi-)overheid. Hij was de programmamanager van het programma Professionaliseren Veranderorganisatie van Avans Hogeschool en MBO Vakschool SintLucas. Deze organisaties maken succesvol gebruik van de methode Projectmatig Creëren.