Contact

Mini-masterclass: PPM Introductie

Mini-masterclass: PPM Introductie

Duur: 
5 dagdelen, om de week
Locatie: 
Baarn
Prijs: 
€ 1945,- (excl. BTW)
Datum: 
18 juli 2019

Businescass:

Project Portfolio Management (PPM) ondersteunt directie en management bij het voeren van de regie over de stroom aan projecten en andere veranderinitiatieven. Organisaties die PPM toepassen ervaren daar grote voordelen van: doordat er meer focus is, slagen er meer projecten, wordt er minder tijd en geld verspild en worden doelen behaald.
 
In veel organisaties wordt de stroom van veranderinitiatieven steeds groter en onvoorspelbaarder. Hoe maak je daarin keuzes - zodat díe projecten worden gedaan die optimaal waarde toevoegen aan de organisatie en zodat die gekozen projecten ook succesvol kunnen worden uitgerold en de voordelen ervan worden genoten?
 
Door de invoering van nieuwe werkwijzen zoals Agile, Scrum en SAFe verandert ook de wereld van PPM. Steeds meer organisaties werken met hybride situaties met waterval projecten én Agile teams. De focus van PPM als brug tussen strategie en uitvoering verschuift daardoor nóg meer naar het doen van de juiste projecten.  

Benefits:

Wat levert deze investering je op:
  • Inzicht in de noodzaak van PPM voor organisaties 
  • Inzicht in toepassingsmogelijkheden: Richten, ramen en realiseren van het projectenportfolio 
  • Inzicht in valkuilen en randvoorwaarden bij implementatie van PPM

Beschrijving:

Wil jij aan de slag met project portfolio management (PPM) in jouw organisatie, maar heb je nog geen beeld van de mogelijkheden ervan? Dan is deze masterclass voor jou een mooie kans om kennis te maken met PPM.

Voor wie?

Deze mini-masterclass is bedoeld voor bestuurders, directieleden, managers, controllers, project portfolio managers en programmamanagers, managers PMO, portfolio-analisten en bijvoorbeeld informatiemanagers die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van PPM en daarmee aan de slag willen gaan in hun organisatie.
Vragen die aan bod komen:
  • Wat is PPM en wat zijn de belangrijkste elementen?
  • Hoe is PPM ontstaan en hoe ontwikkelt het zich in een wereld die steeds meer Agile en hybride wordt?
  • Welke governance is nodig voor PPM? 
  • Wat is een goed portfolio dashboard, welke informatie is nodig?
  • Hoe pak je een PPM-implementatie aan?
Deze Mini masterclass PPM Introductie biedt een opstap naar het Masterclass PPM Basistraject en het Masterclass PPM Advanced traject (beide elk 5 dagdelen). 
 
De masterclass is onderdeel van de leerlijn over projectmanagement en professionaliseren van de veranderorganisatie. De leerlijn beslaat meerdere modules die betrekking hebben op het succesvol inzetten van strategie in bedrijven en organisaties. Elk onderdeel (module) kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) module voor uw eigen organisatie beschikbaar.

Door wie:

Jan Bloem is een senior consultant en trainer/coach bij PPMpro en als externe associate verbonden aan management- en adviesbureau Arlande. Jan is autoriteit in het ontwikkelen en toepassen van PPM en heeft daarmee ruime ervaring opgebouwd in diverse sectoren en typen organisaties. Hij is in 2014 met deze masterclass gestart.