Contact

Arlande Projectmanagement Game

Arlande Projectmanagement Game

Duur: 
1 dag
Locatie: 
Baarn
Prijs: 
€ 345,- (excl. BTW)

Businesscase:

Werken in projecten is een belangrijke werkvorm in organisaties. Projecten zijn vaak complex en worden uitgevoerd in een dynamische omgeving. Dat stelt hoge eisen aan de competenties van projectleiders en projectmedewerkers. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het optimale team in zet voor elk vraagstuk? Hoe bepaal je de benodigde competenties en hoe zorg je er voor dat je de geschikte medewerkers selecteert?
 
De Arlande Projectmanagement Game is een interactief bordspel waarin deelnemers een projectteam samen stellen op basis van de voor de opgave benodigde competenties. 
De kennis en ervaring die hiermee worden opgedaan zijn goed toepasbaar in de praktijk. 

Benefit Management:

Wat levert deze investering op;
  • Inzicht in het belang van de juiste competenties bij complexe uitdagingen
  • Inzicht in benodigde competenties bij veranderingen en vernieuwingen
  • Vaardigheid in het kiezen van geschikte projectmanagers en projectmedewerkers
  • Verbetering van de eigen projectresultaten 
  • Collega’s beter leren kennen

Beschrijving

De Projectmanagement Game is een bordspel waarin de verschillende fasen van een verandertraject op basis van een casus worden nagespeeld. Drie teams van twee à drie personen nemen het tegen elkaar op. Kernvraag: hoe stel ik mijn projectteam, bestaande uit een projectmanager en deelprojectleiders, samen?

Werkvorm

In de Projectmanagement Game wordt een realistisch project nagespeeld. De deelnemers verzamelen informatie over diverse aspecten van het project. Zij krijgen daardoor een beeld van de te verwachten vraagstukken en risico’s tijdens het verandertraject. Op basis van de informatie en onderlinge discussie wordt een projectteam samengesteld. Tijdens de uitvoering van het project wordt in onderling overleg bepaald welke competenties ingezet worden. De juiste keuzes leiden tot de beste projectresultaten en leveren in het spel punten op.
Weet jij hoe je competente mensen selecteert voor jouw projecten?